HRVATSKI NOGOMETAŠI

Simeone: Pojačanje? Imamo Vrsaljka

Foto: Profimedia

ATLETICO MADRID izgubio je preokretom Athletic Bilbaa u završnici 2:1 u polufinalu španjolskog superkupa. Aktualni prvak vodio je do 77. minute, a onda oba gola primio nakon loših reakcija na ubačaje iz kornera. Šime Vrsaljko odigrao je cijeli meč za Atletico. To mu je tek četvrta utakmice ove sezone na kojoj je bio u prvoj momčadi, a kao i protiv Porta u odlučujućoj utakmici skupine Lige prvaka, tako je i sada bio stoper, a ne na svojoj poziciji desnog bočnog. 

Prema statističkim pokazateljima i izvještajima novinara s utakmice, Vrsaljko je odigrao dobro kao središnji branič. "Vrsaljko je bio treći stoper. Jako sigurno je zatvarao svoj prostor i jedino mora biti aktivniji u iznošenju lopte. Jedan od najboljih defenzivaca Atletica na ovoj utakmici", napisala je Marca. 

Najčitaniji španjolski list ističe izjavu Diega Simeonea nakon utakmice. Atleticov trener je na novinarsko pitanje hoće li dovoditi desnog bočnog koji bi pojačao momčad nakon što je Kieran Trippier otišao u Newcastle, a protiv Athletica se ozlijedio Marcos Llorente, odgovorio: "Imamo Vrsaljka." Čini se, dakle, da se Vrsaljko, kojem ugovor s Atleticom završava na ljeto, vraća na desni bok. 

Pročitajte više