HRVATSKA U21

Šimić i Stanišić uoči ključne utakmice: Vjerujemo u plasman na Euro

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

MLADU reprezentaciju pod vodstvom izbornika Igora Bišćana očekuju ključni susreti u skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Najprije će 3. lipnja gostovati kod Norvežana, a pet dana kasnije i kod Estonije. Mladi Vatreni trenutno su na vrhu tablice, uz četiri boda i utakmicu više od Norvežana.

Teoretski si mogu priuštiti i kiks, ali bi pobjedom protiv Skandinavaca potvrdili plasman uoči utakmice protiv Estonaca koji u ovim kvalifikacijama još nisu zabili pogodak niti osvojili bod. Utakmicu su za službenu stranicu HNS-a najavila dva važna člana Bišćanove selekcije.

Roko Šimić koji je ove sezone zabio preko 30 golova za filijalu Red Bull Salzburga u Drugoj ligi Austrije rekao je: "Već se mjesecima pripremamo za tu utakmicu i vjerujem da ćemo biti pravi te izboriti plasman na EP. Zadovoljan sam svojom prvom sezonom izvan Hrvatske, otvara mi se dobra prilika u klubu, no čekaju me još ove dvije utakmice, možda i najvažnije, nadam se da ćemo ostvariti cilj. Konkurencija je uvijek dobrodošla, jedni druge guramo prema naprijed, a igrat će najbolji. Svi smo tu da pomognemo Hrvatskoj."

Podjednako je samouvjeren i branič Bayerna Josip Stanišić: "Iskreno, mogli smo pobijediti u obje prošle utakmice, no sada idemo po pobjedu u Norveškoj i mislim da je možemo ostvariti. Nije bila duga stanka poslije klupskih obveza i neće biti problema s formom.

Jako sam zadovoljan sezonom, pogotovo početkom, a malo je bilo teže poslije ozljede. Morat ću se boriti za mjesto u momčadi, no ne mogu se požaliti. Za mene je uvijek bio san zaigrati za Bayern i za Hrvatsku, a dio odmora sigurno ću provesti u Hrvatskoj."

 

Pročitajte više