Šimić: Možda se oprostim od reprezentacije nakon 100. nastupa

NOVINARIMA u austrijskom kampu hrvatske reprezentacije danas se obratio i veteran Dario Šimić koji će protiv Poljske ubilježiti 99. nastup za reprezentaciju, a nada se da će prije kraja turnira "doživjeti stotu".

"Očekivao sam da ću igrati na Euru"

Šimić, naravno, nije mogao skriti razočaranje što je nakon toliko vremena u reprezentaciji završio na klupi. "Očekivao sam da ću igrati na Europskom prvenstvu. Ipak sam u kvalifikacijama bio standardan, ali eto, situacija u klubu je bila specifična i izbornik je morao odlučiti. Na kraju je dobro ispalo i sretan sam što sam dobio priliku. Nikad nisam od Bilića tražio posebni tretman zato što smo zajedno igrali, niti mi on treba. Sada je on šef i ja ga poštujem kao trenera i izbornika", kaže Šimić.

Protiv Poljske s kapetanskom vrpcom oko ruke

Šimić će sutra zaigrati na poziciji desnog bočnog, a zbog svog će radnog staža ponijeti i kapetansku traku. Iskusni reprezentativac zna da ima vrlo slabe šanse za nastup u četvrtfinalu, s obzirom da desnu stranu obrane pokriva nezamjenjivi Vedran Ćorluka. No, daleko je još četvrtfinale, treba prvo razmišljati o Poljacima. Ali kad ga pitate Češka ili Turska, Dario Šimić jedan je od rijetkih koji će bez puno razmišljanja ispaliti - Turska! "Imaju slabiji rejting".

"Poljaci su odlična momčad. Protiv Austrije su primili nesretan gol u zadnjoj minuti, protiv Njemačke također nisu igrali loše, ali su im previše toga poklonili. Ali nakon što smo dobili Nijemce, mi uopće ne sumnjamo da ih možemo pobijediti. Očekujem dobru utakmicu. Prednost momčadi koja ima 23 igrača je da i druga momčad može pružiti kvalitetnu predstavu, a istovremeno se najbolji igrači mogu odmoriti. Dobro je što će svi igrači dobiti priliku da pokažu što znaju", smatra Šimić.

"Više ni sam ne znam hoću li ostati u Milanu"

S tugom u glasu osvrnuo se Šimić na svoj status u klubu. Taman se nedavno ponadao kako se za njega u Milanu otvara prostor, ali neumorni Paolo Maldini na kraju je ipak odlučio da mu još nije dosta nogometa.

"Ne znam više što da mislim, ostati u Milanu ili ne? Cijela ta situacija je jako stresna za mene. Vidjet ćemo, pričekat ću da vidim kakve će ponude stići pa ću onda odlučiti", rekao je Šimić pa zatim najavio i skori kraj reprezentativne karijere: "Možda se oprostim i od reprezentacije nakon 100. nastupa".

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više