HNL

Simon Rožman nije više trener Rijeke

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SIMON ROŽMAN (37) podnio je ostavku nakon poraza Rijeke od Hajduka (0:1) na Rujevici u 23. kolu HNL-a. Uprava riječkog prvoligaša ostavku je prihvatila.

"Simon Rožman više nije trener Rijeke. Nakon poraza od Hajduka, Rožman je ponudio i uprava HNK Rijeka prihvatila je njegovu ostavku, a model raskida ugovora bit će  sporazumno dogovoren. Rožman je u Rijeku stigao krajem rujna 2019. godine nakon čega je s klubom ostvario velike rezultate. Rijeka je u 2020. godini osvojila Kup Hrvatske, te se ove sezone plasirala u skupine Europske lige gdje je u konkurenciji Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara ostvarila zapažene rezultate. HNK Rijeka Simonu želi sve najbolje u nastavku karijere", stoji u priopćenju kluba.

Slovenski trener odlučio je otići iz Rijeke nakon novog poraza od Splićana.

"Imali smo dvije neforsirane izmjene zbog ozljeda. Kad sam izvukao Čerina, pali smo u veznom redu. To je Hajduk iskoristio. Onda smo dali sve u napad. Mi ni iz penala ne možemo dati gol. Moramo skupiti glave, treba se odmoriti. Dali smo sve što imamo, 'all in'. Imali smo 15 udaraca u okvir", rekao je nakon poraza od Hajduka.

S Rijekom je osvojio Kup i igrao u Europi

Rožman je Rijeku preuzeo u rujnu 2019. godine kad je naslijedio Igora Bišćana, koji je otišao u mladu reprezentaciju. U prvoj sezoni na klupi riječkog prvoligaša osvojio je Kup pobijedivši u finalu Lokomotivu 1:0.

U prvenstvu je osvojio treće mjesto, a kao osvajač Kupa plasirao se u kvalifikacije za Europa ligu u kojima je prvo izbacio ukrajinski Kolos, a onda i jaki Kopenhagen. Rijeka je upala u strašno tešku skupinu EL-a s Napolijem, Alkmaarom i Real Sociedadom te je osvojila respektabilna četiri boda.

Nedavno je potpisao novi ugovor s Rijekom do 2024.

Rožman je prije 11 dana potpisao novi ugovor s Rijekom do 2024. godine. 

"Hvala klubu još jednom na potpori, ona jako puno znači cijelom stručnom stožeru i vjerujem da zajedno možemo ostvariti naše ciljeve u budućnosti. Želja svih nas u Rijeci je da nastavimo i dalje istim putem. U ovom trenutku situacija možda ne izgleda najbolje, ali znali smo da će biti uspona i padova. Hvala klubu što razmišlja na isti način i svi želimo zajedno razvijati sadržaj na terenu, promovirati mlade igrače da bismo bili održivi, ali pritom ne zaboraviti na rezultatsku ambiciju koja je uvijek pokušati osvojiti trofej i igrati u europskim natjecanjima", rekao je tada Slovenac za službenu klupsku stranicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više