Europa liga

Simon Rožman: Prvi pogodak AZ-a nas je izbacio s puta koji smo željeli

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke teško su stradali na gostovanju kod AZ Alkmaara u drugom kolu Europske lige. Nizozemski viceprvak je slavio rezultatom 4:1, a počasni pogodak za momčad Simona Rožmana postigao je Sandro Kulenović u 72. minuti.

Rijeci je ovo drugi poraz nakon što je u prvom kolu na domaćem terenu minimalno svladana od Real Sociedada (0:1). U sljedećem kolu momčad Simona Rožmana dočekuje Napoli.

Prvi pogodak je izbacio Rijeku s puta koji je željela

"Sigurno nije dobro izgubiti i čestitke AZ-u na pobjedi. Vidjelo se da su bili brži dok mi nismo bili na razini koju smo željeli. Ovo je dobra škola jer kroz cijelu utakmicu nismo uspijevali doći u neki ritam. Nismo bili kompaktni, prvi pogodak nas je izbacio s puta koji smo željeli. Nova utakmica je u nedjelju i moramo se okrenuti HNL-u", kazao je trener Rijeke Simon Rožman čija je momčad već do poluvremena gubila rezultatom 2:0.

"Iskoristili su svaku situaciju jedan na jedan ili na širokom prostoru. Poremetio nas je prvi pogodak, pa odmah drugi, onda su nas rastegli po terenu. Nismo bili na razini da bismo mogli pružiti nešto više. Za momčad koja je u ovom trenutku prorijeđena izostancima, možda su bili i previsoka prepreka za nas, ali sigurno imamo još rezerve.

Bez Capana na Šibenik

U periodu između europskih utakmica Rijeku očekuje gostovanje kod Šibenika. Podsjetimo, u prvom kolu novog prvenstva Rijeka je pobijedila Šibenik rezultatom 2:1.

"Treba brzo okrenuti ploču na HNL-u, nema nas puno jer je otpao i Capan. U Šibeniku moramo biti brži i kompaktniji, manje toga dozvoliti suparniku, ali jedan ili dva poraza u Europskoj ligi neće promijeniti smjer u kojem idemo", zaključio je strateg Rijeke.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više