Šimunić: Boli me ovo što se događa Herthi, još ih nosim u srcu!

JOE ŠIMUNIĆ u opsežnom razgovoru za internet izdanje Die Welta progovorio je o osjećajima uoči dolaska Herthe, njegovog bivšeg dugogodišnjeg kluba, na Rhein-Neckar-Arenu.

Šimunić je proveo u Herthi malo manje od devet i pol godina, od siječnja 2000. do svibnja 2009. godine, te odigrao 222 bundesligaške utakmice u kojima je zabio tri gola. Nakon toga prešao je u redove Hoffenheima.

Nakon šest odigranih bundesligaških kola u novoj sezoni Hoffenheim zauzima sjajno četvrto mjesto s 11 osvojenih bodova, dok je Šimunićev bivši klub posljednji s tek tri osvojena boda i pet uzastopnih poraza.

*Kako se osjećate kada pogledate ljestvicu?

"Za nas u Hoffenheimu vrlo je pozitivno kada pogledamo i vidimo da se nalazimo na četvrtom mjestu. Ali pretpostavljam da vi mislite da dam komentar na ono što se događa s Herthom. Jako sam zabrinut. Nadam se da neće još više pasti iako se zasad ne čini baš dobro. Moraju pobijediti neku utakmicu."

*Ali sigurno ne za vikend kada Hertha dolazi u goste Hoffenheimu?

"U dobrom smo nizu i želimo pobijediti i četvrtu uzastopnu utakmicu. U berlinskoj se momčadi mogu utješiti da njihova sudbina neće ovisiti o ovoj jednoj utakmici."

*Ali bi mogla sudbina trenera Luciena Favrea?

"Želim njemu i cijeloj momčadi sve najbolje, da nakon sljedećeg vikenda u svakoj sljedećoj utakmici pobijede. Bio sam devet i pol godina u Herthi i dalje je Hertha ipak u mom srcu. Boli me ono što joj se sada događa."

*Na proljeće je Hertha još bila konkurent za naslov, a sada je posljednja. Koji su razlozi rapidnog pada?

"Ovako na daljinu ne mogu previše o tome reći. Mogu im samo savjetovati da se drže zajedno i da surađuju bliže no ikad prije i ne počnu se međusobno kriviti za ovo ili ono."

*Tri karakterna igrača napustili su Herthu u prijelaznom roku, Vi, Marko Pantelić i Andrij Voronjin. Da li je trener Favre kriv što se nije mogao nositi sa snažnim karakternim igračima?

"Normalno je da se sve preispituje kada je momčad na 18. mjestu na ljestvici. Marko, Andrij i ja smo otišli iz posve različitih razloga. Nije sada vrijeme za pitanje tko s kim nije mogao raditi. Što je bilo bilo je i sada više nije važno. Prošlost je prošlost. Bitni su sadašnjost i budućnost."

A neposredna budućnost, točnije 27. rujna u 17.30h donosi gostovanje Herthe kod Hoffenheima na Rhein-Neckar Areni u 7. kolu Bundeslige. Utakmicu u kojoj će Šimunić imati priliku dokazati bivšem klubu da je pogriješio kada ga je pustio da ode.

Pročitajte više