Šimunić i Eduardo "rasturili" timski duh u Hoffenheimu



"OVOJ momčadi manjka discipline", izjavio je kapetan nogometne momčadi Hoffenheima, 25-godišnji reprezentativac BiH, Sejad Salihović.

Očigledni je primjer toga ispad koji se na pripremama bundesligaškog kluba dogodio prošle nedjelje, kada su Josip Šimunić, Boris Vukčević i brazilski reprezentativac Carlos Eduardo, inače najbolji igrač momčadi, zakasnili na fizičko testiranje.

"Taj smo problem riješili unutar svlačionice", rekao je za Kicker Peter Zeidler, pomoćni trener momčadi koji vodi treninge otkad je njegov šef Ralf Rangnick otputovao kući zbog teške očeve bolesti.

Kicker informira da su hrvatski 31-godišnji reprezentativac, kandidat za mladu hrvatsku reprezentaciju, 19-godišnji Vukčević, kao i 22-godišnji Brazilac novčano kažnjeni. Simboličan je iznos završio u klupskom fondu za posebne prilike, koji se financira isključivo novcem od igračkih kazni.

"Svaki igrač morao bi znati da, jednom kad praznici završe, mora pripreme dočekati fizički spreman. Prošlog ljeta mnogi su tu činjenicu zanemarili", kritički je progovorio ljevonogi bosanski veznjak i kapetan momčadi.

"Odsad pa nadalje disciplina nam mora dolaziti na prvom mjestu. Nažalost, u posljednje smo vrijeme imali problema u tom smislu", dodao je Salihović otvoreno potom priznavši:

"Izgubili smo momčadski duh koji nas je krasio tijekom prve sezone u Bundesligi. Ne povratimo li ga, nećemo moći pucati na poziciju koja bi nas odvela u europska natjecanja. A i tog sam se trabunjanja o našem potencijalu naslušao. Puna mi ga je kapa. Vrijeme je da napokon postanemo momčad kakva smo bili".

Pročitajte više