Šimunić: Moram biti uzor mlađim suigračima u klubu

STUP obrane hrvatske nogometne reprezentacije i Bundesligaša Hoffenheima, Josip Šimunić (31), detaljno je predstavljen na web-stranici svojega kluba.

U uvodu o ovosezonskom pojačanju momčadi spominje se Šimunićevo djetinjstvo u Australiji, početak profesionalne karijere, te odlazak u Njemačku u kojoj je Josip počeo stjecati svjetski poznato nogometno ime. Tema razgovora bila je i zašto hrvatska, a ne australska reprezentacija, na što Šimunić kaže:

"Roditelji su me uvijek upućivali na to tko sam i odakle dolazim. Uvijek sam rado u svojoj drugoj domovini, bilo na odmoru ili na reprezentativnim zadaćama", rekao je Šimunić.

“Poslije poraza od Engleske Hrvatska nema mogućnost direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo”, piše web-stranica njemačkog kluba.

"Bio je to razočaravajuć londonski dan za nas. Imali smo loš dan, a Englezima je baš sve polazilo za rukom. S optimizmom gledamo prema naprijed. Pobijedimo li Kazahstan sve je moguće. Prije toga bi Engleska trebala svladati Ukrajinu, no mi smo koncentrirani isključivo na našu utakmicu", kazao je Joe.

“Nakon što je igrao na svjetskim prvenstvima 2002. i 2006. godine Šimunić s Hrvatskom želi na svoje treće Svjetsko prvenstvo na kojem će napokon tražiti prolazak skupine.”

"Lijepa su to sjećanja. Iako smo nakon oba turnira po njihovim ispadanju bili razočarani, nastup na Svjetskom prvenstvu uvijek je nešto posebno za svakog nogometaša", priča hrvatski reprezentativac, a potom se okreće klupskoj svakodnevici.

"Ugodno je biti dijelom ove momčadi. Nisam imao baš nikakvih problema s prilagodbom, momčad me sjajno primila", dodao je.

“S 31 godinom Šimunić je najstariji igrač Hoffenheima. I sretan je što iskustvom može pomoći mlađim suigračima.”

"Kroz razgovor im pokušavam prenijeti svoja iskustva i savjetovati ih. Timo Hildebrand i ja najstariji smo u sastavu i naša je dužnost ponašanjem na i izvan travnjaka pokazati mladićima pravi put. Moramo sudjelovati u njihovom razvoju. Imamo mnogo mladih koji nisu niti svjesni kvalitete koju posjeduju. Svi zajedno smo na dobrome putu, ali možemo biti još i bolji i ja želim biti dio toga. U našim je redovima toliko kvalitete da iz nje i ja mogu profitirati", zaključio je Šimunić.

Pročitajte više