Šimunić: Pokazali smo momčadski duh

JOSIP ŠIMUNIĆ bio je ponajbolji igrač svog Hoffenheima u gostujućoj pobjedi nad Herthom 2:0 u 24. kolu Bundeslige.

Nakon devet sezona provedenih u Herthi, Šimunić je prvi put zaigrao protiv dojučerašnjih suigrača. Bio je nenadmašni zapovjednik obrane, a njemački Goal.com proglasio ga je za igrača utakmice.

"Za mene je ova utakmica bila dodatno uzbudljiva, dolazak u Berlin uvijek mi predstavlja nešto posebno. Važno je da smo pobijedili. Iznad svega, pokazali smo momčadski duh i voljni moment, to nas je dovelo do osvajanja tri boda", izjavio je Šimunić koji je odigrao cijelu utakmicu, a dobio je i žuti karton, ukupno sedmi ove sezone.

Strijelci za Hoffenheim bili su Demba Ba u 35. minuti i Vedad Ibišević u drugoj minuti sudačke nadoknade. Dakako, zbog osvajanja tri boda, sretan je bio i trener Ralf Rangnick.

"Žestoko smo se borili i teško radili za ovu pobjedu. Kao što se i očekivalo, Hertha nas je stisnula u prvih 15 minuta utakmice, a mi smo se dobro branili. U drugom poluvremenu Hertha nije stvarala prilike, stoga je naša pobjeda zaslužena", smatra Rangnick.

Hoffenheim na ljestvici zauzima deveto mjesto sa 32 boda, a Hertha je ostala prikovana za dno sa samo 15 bodova te je sve bliže preseljenju u drugu ligu.

Pročitajte više