Šimunić: Pola igrača Bundeslige pati od depresije

HRVATSKI reprezentativac i branič u berlinskoj Herthi izjavio je da pedeset posto igrača u njemačkoj Bundesligi pati od depresije uzrokovane prevelikim pritiskom kojem su igrači izloženi.

Veznjak Bayerna iz Muenchena, 24-godišnji Sebastian Deisler, prošlog je utoraka primljen u Institut za psihijatriju, gdje će se liječiti od depresije.

Njegov bivši suigrač Josip Šimunić u razgovoru za časopis Bild izjavio je kako Deisler nije jedini igrač s takvim problemima.

"Mnogi profesionalni nogometaši ne mogu s nositi s takvim pritiskom. Rekao bih da svaki drugi igrač u Bundesligi ima sličnih problema, ali ih se ne usude priznati." – kazao obrambeni igrač hrvatske reprezentacije.

"U nogometu moraš biti mentalno stabilan, a Deisler to trenutno nije." – dodao je Šimunić, koji je igrao s Deislerom dvije godine u Herthi.

Šimunić je priznao kako je svojevremeno i sam patio od depresije: "Zamalo sam odustao od nogometa. Bio sam depresivan, psihički sam bio na najnižoj razini. U jednom periodu tjedan dana nisam sklopio oka."

Pročitajte više