Šimunić: Sada nam treba još samo šest pobjeda

HERTHIN trener Lucien Favre na neobičan je način proslavio prvenstvenu pobjedu protiv Bayera 1:0, plesom u središnjem krugu Olimpijskog stadiona u Berlinu.

Ukrajinac Voronjin zabio je u 50. minuti za pobjedu Herthe u derbiju 24. kola Bundeslige. Bio je to njegov osmi pogodak u zadnjih šest utakmica. Hertha je novim uspjehom zadržala prvo mjesto na ljestvici sa četiri boda prednosti pred Bayernom i Wolfsburgom.

Josip Šimunić je u obrani još jednom besprijekorno odradio svoju zadaću. Nakon domaće pobjede (2:1) protiv Borussije iz Moenchengladbacha u 22. kolu Bundeslige, stoper Herthe uzeo je u ruke mikrofon i obratio se navijačima:

"Imamo do kraja prvenstva još 12 utakmica. Moramo pobijediti u njih osam i slavit ćemo na balkonu Gradske vijećnice."

U međuvremenu, Hertha je u sljedeće dvije utakmice uzela maksimalnih šest bodova.

"Sada nam treba još samo šest pobjeda. Sve je moguće kada u to vjerujete", poručio je sada Šimunić.

S njim se slaže i njegov suigrač i partner u sredini obrane Arne Friedrich.

"Lagao bih kada ne bih priznao da maštam o naslovu prvaka. Nikada nećemo imati takvu priliku kao ove sezone!"

Trener Lucien Favre, koji je svih 90 minuta utakmice odradio vrlo burno i emotivno uz aut-crtu na klupi, na kraju se čak i opustio. Odlučio je uveseliti 59.000 gledatelja na dupke punom Olimpijskom stadionu, te je slaveći pobjedu zaplesao u središnjem krugu!

"Bila je to čista katastrofa od plesa, ali naprosto nisam mogao reći ne. Osjeća se euforija u zraku, ne samo na stadionu. Osjetite to i kada izađete u grad", kaže Favre.

Jedina dva puta u povijesti kluba Hertha je bila prvak 1930. i 1931. godine.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više