MEĐUNARODNI NOGOMET

Sin norveške legende zabio devet golova na jednoj utakmici SP-a za mlade

Screenshot: Twitter

PRIJE nekoliko dana počelo je Svjetsko nogometno prvenstvo za reprezentacije do 20 godina, a trećeg dana natjecanja pao je i prvi veliki rekord.

Erling Haaland, sin norveške legende Alf-Ingea Haalanda koji je nosio dres Leedsa i Manchester Cityja, postigao je ukupno devet golova u jednoj utakmici. Norveška je u posljednjoj utakmici grupne faze svjetske smotre porazila Honduras s 12:0, a trostruki hat-trick uspio je zabiti 18-godišnji napadač Norveške.

Prvi gol Haaland je zabio u sedmoj minuti utakmice, a deset minuta kasnije ponovno je prevario vršnjaka na suparničkim vratima. Idući gol postigao je Ostigar, a napadač RB Salzburga ponovno je stupio na scenu realiziravši penal u 36. minuti.

Sedam minuta poslije još jednom je zatresao mrežu pa na predah otišao s četiri komada na kontu. U drugom poluvremenu zabio je preostalih pet, od toga čak dva u posljednjih deset minuta.

Prijašnji rekord držao je Brazilac Adailton sa šest zgoditaka. Mladi Haaland član je RB Salzburga i vrijedi pet milijuna eura, a sasvim sigurno si je ovim postignućem podigao cijenu i na najbolji mogući način predstavio se europskim velikanima.

U Austriju je stigao iz Moldea za kojeg je u 50 nastupa postigao 20 golova, a ovih devet protiv Hondurasa bilo bi mu dovoljno za osvajanje Zlatne kopačke u 19 od posljednjih 21 Svjetskih prvenstava za uzraste do 20 godina.

Pročitajte više