Wimbledon

Sinner: Servirao sam u trećem setu, bilo je 0:40. Tada me Đoković slomio

Foto: EPA

TALIJANSKI tenisač Jannik Sinner (20) osvrnuo se na poraz od Novaka Đokovića u četvrtfinalu Wimbledona. Mladi Talijan sjajno je otvorio meč, poveo je 2:0 u setovima, no Đoković je pronašao pravu formu i s tri seta u nizu stigao do slavlja. Završilo je 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

"Igra se pet setova. Kada vodite 2:0, svaki set igrate najbolje što možete. U trećem setu sam servirao, bilo je 0:15 i poslao sam forhend u mrežu, 0:30. Onda je odigrao dobar poen. Umjesto 15:30 bilo je 0:40 i tada me slomio. Od tog poena igrao je bolje. Tek peti set sam odigrao na pravi način. Morao sam napraviti nešto više od toga jer je diktirao poene. To je to", rekao je Sinner pa naglasio da se nije opustio nakon vodstva:

"Samo sam pokušao nastaviti. Mislim da sam igrao dobro. Znao sam da će se nešto promijeniti pa sam se i pokušao pripremiti za to. Sigurno je da pozitivno razmišljate kad osvojite prva dva seta. Čak i ako bude 2:2, u istom ste položaju kao rival. Obojica moramo igrati peti set u tom slučaju. Dao sam sve od sebe. Nadam se da ću se jednog dana vratiti i igrati još bolje."

Pročitajte više