Sion će pokušati dovesti Del Piera

PREDSJEDNIK švicarskog prvoligaša Siona Christian Constantin veliki je fan Juventusovog legendarnog napadača Alessandra Del Piera, kojeg će pokušati nagovoriti idućeg ljeta da se priključi njegovoj momčadi.

Tridesetšestogodišnji Del Piero je najbolji strijelac kluba svih vremena otkako je stigao u Juventus 1993. godine iz Padove. Del Piero je u 676 nastupa, što ga čini i igračem s najvećim brojem nastupa za klub, za "staru damu" 284 puta bio strijelac. S Juventusom je pet puta osvajao naslov prvaka Italije, te jednom Ligu prvaka 1996. godine.

Na kraju ove sezone, u kojoj je dosad upisao pet nastupa u Seriji A, Del Pieru istječe ugovor s Juventusom, koji je već najavio da mu novi neće ponuditi. Kapetan Juvea još nije naznačio namjerava li nastaviti karijeru nakon ove sezone. Ukoliko je tako, jedna pozivnica već ga čeka.

"Del Piero je nogometaš koji mi se uistinu dopada. Već sam prošle sezone pratio situaciju oko njega. Ukoliko Juventus više ne računa na njega od iduće sezone, ja bih ga silno volio dovesti u Sion. Razgovarat ću s njime i osobno o toj temi. Učinit ću sve što mogu kako bih osigurao njegov potpis. Samo me nemojte pitati za ekonomski aspekt eventualnog transfera, o tome ne bih govorio",  poručio je predsjednik Siona Christian Constantin.

Pročitajte više