Liga prvaka

Sjajna Atalanta na Anfieldu dobila Liverpool i zakomplicirala skupinu

Foto: EPA

U skupinama od A do D večeras je najveće iznenađenje napravila Atalanta koja je na Anfieldu slavila protiv Liverpoola rezultatom 0:2.

U akciji je od hrvatskih nogometaša bio samo Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva). Mario Pašalić nije putovao u Liverpool na susret protiv istoimenog domaćina, dok Boška Šutala nije bilo u zapisniku. Duje Ćaleta-Car je kod Marseillea protiv Porta ostao na klupi.

Susret večeri između Intera i Reala završio je pobjedom Španjolaca 0:2, a izvještaj pročitajte ovdje.

TIJEK UTAKMICA:


ATLETICO MADRID - LOKOMOTIV MOSKVA 0:0

68' Koke je doveo Atletico u vodstvo, ali je njegov pogodak poništen.

45' Atletico Madrid je u prvom dijelu dominirao. Momčad Diega Simeonea je imala 11 udaraca prema protivničkom golu, dok Rusi nisu uputili niti jedan prema golu domaćina.

1' Vedran Ćorluka je započeo susret od prve minute kao kapetan Lokomotiva.


BAYERN - RED BULL SALZBURG 3:1

73' Mergim Berisha je smanjio vodstvo Bayerna.

68' Samo dvije minute nakon što je ostao s igračem manje, Bayern je preko Leroya Sanea povećao vodstvo.

66' Zadnji vezni Bayerna Marc Roca dobio je drugi žuti karton.

52' Kingsley Coman je povećao vodstvo Bayerna. Pucao je prizemno s ruba kaznenog prostora, a lopta je na putu prema golu promijenila smjer i prevarila vratara.

43' Robert Lewandowski je pogodio za Bayern. Vratar gostiju Stanković je obranio udarac Müllera, a Lewandowski nije imao težak zadatak zabiti u praznu mrežu. Bio je to treći pogodak Poljaka u četvrtom susretu Lige prvaka ove sezone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

MARSEILLE - FC PORTO 0:2

72' Sergio Oliveira je iz kaznenog udarca povećao vodstvo Porta.

70' Samo tri minute nakon što je pocrvenio Portov Grujić, drugi žuti karton je dobio i nogometaš Marseillea Leonardo Balerdi.

67' Drugi žuti karton dobio je igrač Porta Marko Grujić.

39' Lijevi bek Porta Zaidu Sanusi zabio je za vodstvo gostiju. Nakon kornera Porta, Sanusi je došao do lopte. Njegov prvi udarac je obranio Mandanda, a drugi je odsjeo u mreži francuske momčadi. Duje Ćaleta-Car je na klupi kod Marseillea.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

AJAX - MIDTJYLLAND 3:1

90+1' Erik Sviatchenko je kod gostiju dobio izravni crveni karton.

81' Awer Mabil je zabio za smanjenje Ajaxova vodstva iz kaznenog udarca.

66' David Neres vjerojatno potvrđuje pobjedu Ajaxa. Ovoga puta asistirao je Lassina Traore, a Neres pogodio u lijevi kut gola danskog prvaka s otprilike 20 metara.

54' Mazraoui je pogodio nakon lijepe akcije Dušana Tadića i druge asistencije srpskog nogometaša. Mazraoui se našao u jedan na jedan situaciji i mirno pogodio.

47' Ryan Gravenberch je predivno pogodio na prizemnu asistenciju Dušana Tadića s lijeve strane. Gravenberch je ostao sam na 20 metara od gola danskog prvaka i pogodio u same rašlje.

45' Domaćin je dominirao u posjedu (60-40), ali i u broju udaraca na gol (9-2).


LIVERPOOL - ATALANTA 0:2

64' Nizozemac Robin Gosens je povećao vodstvo Atalante na Anfieldu. Opet je ubacio Papu Gomez, Hateboer je glavom prebacio loptu u sredinu gdje je Gosens neobjašnjivo stajao sam.

60' Slovenski reprezentativac Josip Iličić je zabio za vodstvo Atalante na Anfieldu. Asistirao mu je Papu Gomez predivnim ubačajem s lijeve strane, a lopta je pobjegla svim braničima Liverpoola i lijepo sjela na nogu Slovenca.

45' Atalanta je u prvom dijelu imala izraženije prilike od domaćina u čijoj je početnoj postavi susret započeo Mohamed Salah koji se nedavno oporavio od koronavirusa.

1' Atalanta u sastavu nema oba Hrvata, Marija Pašalića i Boška Šutala.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više