ROLAND GARROS

Sjajni 19-godišnji Danac izbacio Tsitsipasa s Roland Garrosa

Foto: EPA

FANTASTIČNI španjolski tenisač Carlos Alcaraz nije sam u novom teniskom valu. Sjajne izvedbe na ovogodišnjem Roland Garrosu krase i 19-godišnjeg Danca Holgera Runea, koji se plasirao među osam najboljih. Rune se u osmini finala pobrinuo za ispadanje četiri godina starijeg Grka Stefanosa Tsitsipasa, kojeg je pobijedio 7:5, 3:6, 6:3, 6:4. Podsjetimo kako je prošle godine na pariškoj zemlji Tsitsipas igrao finale protiv Novaka Đoković te je izgubio nakon što je vodio 2:0 u setovima.

Većim dijelom meča Danac je dominirao i to pravim bombama s osnovne linije, čime neizmjerno podsjeća na Alcaraza. Jedino je popustio u završnici meča, kada je umalo prosuo vodstvo 5:2. Rune je zaslužan što je jedan danski tenisač ušao u četvrtfinale Roland Garrosa nakon više od pola stoljeća. U četvrtfinalu će igrati protiv Norvežanina Caspera Ruuda, osmog nositelja, koji je ulaskom među osam u Parizu ostvario najbolji rezultat karijere na Grand Slamovima.

Ruskinje u četvrtfinalu igraju međusobno

U osmini finala Ruud je bio bolji od Poljaka Huberta Hurkacza 6:2, 6:3, 3:6, 6:3. Meč je mogao dulje potrajati jer je Hurkacz prvi napravio break u četvrtom setu, ali je Norvežanin uzvratio s četiri gema u nizu, čime je osigurao pobjedu.

Kod tenisačica će međusobno u četvrtfinalu igrati dvije ruske tenisačice. Darija Kasatkina nastavlja sa sjajnim igrama te je svladala Talijanku Camilu Giorgi 6:2, 6:2, dok je Veronika Kudermetova lakoćom izgubila prvi set od Amerikanke Madison Keys, ali je na kraju slavila 1:6, 6:3, 6:1.

Pročitajte više