Rukometna Bundesliga

Sjajni Duvnjak vuče Kiel prema tituli, odličan i Martinović

Foto: AP Photo/Daniel Karmann/Guliver Images

ODLIČAN dan odigrali su jučer hrvatski rukometaši u Bundesligi.

Domagoj Duvnjak kapetanski je vukao svoj Kiel do pobjede protiv Erlangena 31:25. Nametnuo se kao glavni potrošač lopti u izostanku Sandera Sagosena te je sa sedam pogodaka iz 14 pokušaja bio najbolji strijelac u pobjedi koja je dovela Kiel na vrh tablice. Aktualni osvajač Lige prvaka ima jednak broj bodova kao drugoplasirani Flensburg, ali s boljom gol razlikom. Obje momčadi moraju odigrati još 12 utakmica.

Oduševio je i Ivan Martinović. Mladi desni vanjski vratio se nakon što je bio u izolaciji zbog koronavirusa te je s velikih osam golova iz isto toliko pokušaja bio najefikasniji igrač Hannovera u pobjedi kod Coburga 33:26. Martinović je ovih dana pronašao i novi klub te će od ljeta 2022. igrati za Melsungen, u kojem ga čekaju Marino Marić i Domagoj Pavlović.

Kiel je preuzeo vrh zahvaljujući remiju Flensburga kod Goppingena 28:28, a kod domaćih je bio odličan Josip Božić-Pavletić. Hrvatsko desno krilo zabilo je pet pogodaka. Jedan je dodao i Krešimir Kozina. Spomenimo i to da je Ivan Sršen postigao dva pogotka za Wetzlar u porazu od Lemga 27:21.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više