Sjajni Jamajčanin uskoro u dresu Bosne i Hercegovine?

NATHAN ELLINGTON, Englez rodom s Jamajke, koji je trenutno prvotimac engleskog drugoligaša Watforda, namjerava u budućnosti nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine,prenosi Bljesak.

Naime, Ellington, koji je težak oko pet milijuna eura, a  koji je u sezoni 2004./2005. postigao čak 24 gola za Wigan, oženjen je Bosankom i BiH smatra svojom drugom domovinom.

26-godišnji napadač nadimka Duke(vojvoda) visok je 178 cm, a ove sezone za Watford zabio je u 15 susreta šest golova. U dosadašnjoj karijeri Ellington je nastupao za Bristol Rovers, WBA, Wigan i FC Watford.

"Volim Bosnu i Hercegovinu. Sa suprugom sam prošlo ljeto bio u BiH. Obišli smo Sarajevo i Tuzlu. Oduševljen sam ljepotama koje BiH ima. Upoznao sam mnogo sjajnih ljudi i zaista uživao tokom boravka. Supruga je predložila da bi bilo dobro da igram za reprezentaciju BiH. Odlučio sam je poslušati. Želim igrati za BiH i nadam se da ću ubrzo dobiti priliku" - rekao je Ellington u telefonskom razgovoru prenosi portal Reprezentacija.net.

Još nije imao nikakav kontakt sa nekim od predstavnika Nogometnog saveza BiH, a kako je kazao, nada se da će to biti u najskorijem roku. No, kako bi dobio priliku da zaigra za našu reprezentaciju, Ellington prvo mora dobiti bh. državljanstvo.

"Nadam se da ću ubrzo uspostaviti kontakt s čelnicima Saveza. BiH je moja opcija i to ne iz nekog interesa. Jednostavno želim igrati i pomoći reprezentaciji da postiže što bolje rezultate. Supruga se ovih dana raspituje šta mi treba da bih postao državljanin BiH. Čim dobijem potrebne dokumente, prijavit ću se za upis u državljanstvo." - rekao je Ellington.

Nije uopće upitno da bi reprezentacija Mehe Kodre dobila sa Ellingtonom sasvim drugu dimenziju i tako zasigurno kandidirala za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Pročitajte više