"Sjajni Kostelić vratio se u velikom stilu"

SVJETSKI mediji puni su hvale za najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića, iznenađujućeg pobjednika slaloma u Wengenu.

"Ivica Kostelić na najbolji se mogući način vratio u Svjetski kup nakon operacije koljena u prosincu prošle godine. Nakon što je u Adelbodenu uzeo treće mjesto, Kostelić je danas slavio u Wengenu, dokazavši svima kako još može do sjajnih rezultata, piše sports.fr"

Francuski list piše kako je ovo upozoravajuća poruka za ostale slalomaše ususret olimpijskim igrama.

"Ovo je njegova osma pobjeda u slalomu u Svjetskom kupu, što ulijeva veliki optimizam ususret olimpijskim igrama koje se održavaju ove godine u kanadskom Vancouveru. U svakom slučaju, pobjednik malog kristalnog globusa u slalomu iz sezone 2004. poslao je upozoravajuću poruku najboljim slalomašima svijeta", dodaju Francuzi.

Kostelić poslao upozoravajuću poruku najboljim slalomašima ususret Olimpijskim igrama

Ni Kanađani nisu ništa manje oduševljeni Kostelićevim nastupom...

"Iskoristivši ono što najviše voli, mekani snijeg, hrvatski skijaš bio je najbolji u obje vožnje u švicarskom Wengenu, iznenadivši tako i najsmionije prognozere. Posebice je to sjajna vijest za Kostelić tim, jer je skijaš prije niti mjesec i pol imao operaciju koljena", stoji u članku.

I ostali svjetski mediji pišu s veličanjem o Kostelićevom uspjehu, a sa simpatijama prenose i njegove izjave kako se čudi što mu koljeno tako dobro izdržava...

"Zaista sam iznenađen što mi se koljeno ovako dobro drži, iskreno nisam to očekivao nakon operacije u prosincu", rekao je Ivica nakon pobjede.

Eurosport također je dosta prostora posvetio Kostelićevom povratku, za kojeg govori da je bio u stilu.

"Inspirirani, Kostelić prije samo mjesec dana bio je na operaciji koljena, a sada se u stilu vratio u Svjetski kup. Deseta je to pobjeda Hrvata u Svjetskom kupu i sigurno jedna od najdražih", piše Eurosport.

Pročitajte više