Sjajni Lisjak iščupao Riječanima bod u Osijeku

OSIJEK i Rijeka remizirali su bez golova u utakmici 27. kola 1. HNL. Junak susreta bio je gostujući vratar Lisjak. Ipak, treba priznati kako je pred gotovo dvije tisuće gledatelja Rijeka bila ta koja je u prvom poluvremenu bila bolja momčad. Spomenimo priliku iz desete minute kada je Švrljuga odlično odigrao po desnoj strani, u kazneni prostor uletio je Pilčić, tukao u prvi kut, međutim Kardum je odlično reagirao. Opasna je bila i solo akacija Vukmana u kojoj je u stilu Messija prošao nekoliko domaćih igrača, međutim onda se u posljednjem trenutku spetljao.

No u drugom dijelu kao da su na travnjak Gradskog vrta ušli neki novi igrači Osijeka. Prilike su se počele redati kao na tekućoj traci. Tako je u 47. minuti po desnoj strani prošao Vidaković, ubacio u sredinu, gdje je naletio Ljubojević, a lopta je proletjela tik pokraj stative. Četiri minute kasnije Šorša je pucao s 20-tak metara, a lopta je proletjela prohujala zamalo pokraj spojnice.

U posljednjih pola sata utakmice gostujući vratar Robert Lisjak je s tri fantastične obrane spasio bod Riječanima. Prvo je u 60. minuti obranio udarac Vidakovića nakon odbijanca. Zatim je u 71. minuti obranio udarac Šorše s desetak metara, da bi tri minute prije kraja Jugović s desne strane ubacio, Vidaković glavom pucao s pet metara, a novom čudesnom reakcijom Lisjak osigurao epitet igrača utakmice. Ovim remijem Rijeka i Osijek zadržali su svoja mjesta u HNL-u.

Pročitajte više