Sjećaš li se prve engleske momčadi s 11 stranaca?

Foto: Guliver Image/Getty Images, Montaža Index

U SUBOTU je prvi put u povijesti jedan španjolski prvoligaš u utakmici Primere izveo momčad bez ijednog Španjolca. 
 
Neslavan rekord pripao je Sevilli koja je u subotu protiv Eibara izvela momčad prepunu stranaca u kojoj su bili igrači iz šest zemalja i tri kontinenta. Andalužani su zaigrali s četvoricom Argentinaca (Mercado, Kranevitter, Correa, Vietto), trojicom Francuza (Rami, Kolo, Ben Yedder), Talijanom (Sirigu), Portugalcem (Carrico), Brazilcem (Ganso) te Japancem (Kiyotake).
 
Ipak, u nastavku susreta trener Andalužana Jorge Sampaoli u igru je uveo tri španjolska igrača.
 
Sevilla je tako postala prvi klub u Španjolskoj koja je prihvatila trend totalne globalizacije nogometa. Ovaj Sevillin slučaj nije prvi takav  u svijetu vrhunskog nogometa, odnosno u Ligama petice. Arsenal je bio prva momčad koja je jednu ligašku utakmicu odigrala bez ijednog domaćeg igrača, a Arsen Wenger ni na klupi nije imao niti jednog Engleza.
 
Bilo je to za Valentinovo 2005., a premda je Arsenal na mitskom Highburyju razbio Crystal Palace s 5:1, bijesni navijači Arsenala cijelo su vrijeme  častili Wengera uvredama zbog takve odluke.
 
Ovaj kviz smo odlučili posvetiti upravo toj utakmici koja je ušla u povijest engleskog i europskog nogometa.
 
Ponudit ćemo vam po tri igrača Arsenala na svakoj poziciji, a vaša je zadaća odabrati onog koji je bio član udarnih 11 Wengerove ''Legije stranaca'' tog Valentinova prije 11 godina.
 
 

Pročitajte više