Sjećate li se Chisore? Ovog vikenda borio se s Hrvatom kojeg je sudac spasio žešćih batina

Screenshot (Youtube)

DERECK CHISORA, bivši izazivač za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, proteklog vikenda boksao je u Liverpoolu. Iako je prvotno trebao imati drugog protivnika, “Del Boy” je dva tjedna prije ulaska u ring dobio novo ime za protivnika – ono hrvatskog boksačkog profesionalca Roberta Filipovića.
 
U meču koji je bio dogovoren na šest rundi, Chisora je vrlo uvjerljivo svladao Filipovića prekidom u petoj rundi. Filipović jednostavno nije mogao izdržati snažan tempo i razorne udarce Chisore pa ga je sudac doslovno spasio većih problema te je prekinuo dvoboj.
 
33-godišnjem hrvatskom boksačkom profesionalcu s adresom u njemačkom Duesseldorfu je ovo bio sedmi profi dvoboj uz 4 pobjede i 3 poraza. Za sada je isključivo boksao u Njemačkoj pa je radi toga manje poznat hrvatskoj javnosti, a meč protiv Chisore mu je bio daleko najveći ispit u dosadašnjoj karijeri.
 
Ovo je bio prvi meč za Chisoru nakon poraza od Diliana Whytea u prosincu 2016. godine. To je ujedno bio njegov 7. poraz u karijeri, a pobjeda protiv Filipovića je bila 27. ukupno na “boxrecu”. Britanca 4. studenog u Monacu čeka meč za titulu europskog prvaka protiv Nijemca Agita Kabayela.
 

Pročitajte više