BUNDESLIGA

Skandal u Njemačkoj: Neonacisti vrijeđali igrače Bayerna na utakmici

Foto: Getty Images/Guliver Image

DRUGA MOMČAD Bayerna vulgarno je izvrijeđana na utakmici 3. Bundeslige u gostima kod Chemnitzer FC-a.

Utakmica je završila 2:2, a domaći navijači su tijekom svih 90 minuta rasističkim povicima vrijeđali igrače Bayerna među kojima je bilo tamnoputih igrača. U jednom trenutku "navijači" su se okrenuli i protiv svoje uprave nazivajući sportskog direktora Thomasa Sobotzika "židovskom svinjom".

Chemnitzer je službenim priopćenjem oštro osudio takvo ponašanje, a uprava je igračima nakon utakmice zabranila da odu do tribine s najžešćim navijačima i zahvale im na podršci.

Chemnitzer godinama ima problema sa svojim najradikalnijim navijačima koji su deklarirani ultradesničari i neonacisti. Bivšem kapetanu kluba Danielu Frahnu klub je početkom kolovoza raskinuo ugovor nakon što je otvoreno podržao neonaciste i sjedio s njima na tribini tijekom jedne utakmice.

Takav potez uprave razljutio je navijače koji su na sljedećoj utakmici protiv HSV-a u kupu 11. kolovoza na tribinama držali papire s brojem 11, koji je na leđima nosio Frahn. Upravo zbog toga su prozivali Sobotzika na utakmici protiv druge momčadi Bayerna, a usput su izvrijeđali i Bayernove igrače.

Pročitajte više