Skandal u srpskoj košarci. Zbog namještanja suspendirano 5 igrača, dvojica doživotno

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

RANIJE danas je na službenim stranicama FIBA-e objavljeno je da je FIBA zbog namještanja utakmica doživotno suspendirala srpske košarkaše Stefana Šajina i Marka Radonjića. Radonjić je imao bogatu karijeru, nosio je dresove Napretka Rubin iz Kruševca, Sloge, Vojvodine, Borca iz Čačka, slovačke Iskre Svit, Dinamika, Novog Pazara, Balkana iz Botevgrada te FMP-a, čiji je bio i kapetan.

Sada je stigla vijest da su zbog iste stvari suspendirana još tri košarkaša. Aleksandar Ilikić, Ljubomir Čampara i Nikola Pavlović također su zaradile suspenzije, ali ipak blaže nego ranije spomenut dvojac. Čampari je kazna aktivna do kolovoza 2025, Ilkiću do lipnja 2028, dok je Pavlović dobio kaznu čak do srpnja 2031. godine.

Ilikić je u karijeri nastupao za Tamiš, Napredak iz Aleksinca, Slobodu iz Užica i Spartak, Čampara u Vojvodini, Tamišu i Metalcu te za klubove u Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj, Češkoj i Norveškoj, a Pavlović je bio član Vršca, Mege, Smedereva, Radničkog i Zlatibora. Kazna se inače odnosi na obavljanje bilo koje funkcije u klubu ili savezu povezanom s FIBA-om.

Pročitajte više