Skandal u Torontu: Hrvatski navijači uvredama po "Srbinu" Nestoru

TORONTO je ovih dana boravište ponajboljih tenisača svijeta. A kako bi jedan uvaženi sportski događaj mogao proći bez ekscesa hrvatskih navijača? Čitava Kanada i tamošnji mediji šokirani su predstavom što ju je za vrijeme odigravanja meča između Čeha Tomasa Berdycha i Kanađanina Daniela Nestora izvela mala skupina navijača s istaknutom hrvatskom zastavom.

Nestor, specijalist za igru parova, rođen je u Beogradu i od uvreda kanadskih Hrvata nije ga spasila niti činjenica da je već s četiri godine odselio u Toronto, uzeo kanadsko državljanstvo te dio života proveo na Bahamima.

"Hej, Daniel! Mama ti je na tribini, vrijeme je da pođeš kući!" - samo su neki od povika što su pljuštali od strane hrvatskih gledatelja.
Kanadski tenisač vidno je uznemiren prišao sucu i upitao ga hoće li i dalje dozvoljavati ovakvo ponašanje publike.

"Sudac mi je rekao neka odigram još servis-dva. Napravio sam duplu servis grešku i izgubio meč. Nisam mogao vjerovati da na domaćem terenu publika navija protiv mene. Čudi me što su ti ljudi toliki patrioti u tuđoj zemlji. Došli su u Kanadu živjeti, pa bi se sukladno tome trebali i ponašati. Kada sam u ulozi navijača, Kanada je uvijek moj prvi izbor. Iako sam rođen u drugoj zemlji, ja sam Kanađanin. Jako me smeta kad vidim kako se ti dečki ponašaju. Ali, što se može, život je takav." - ne susprežući emocije, kazao je Nestor nakon poraza.

"Očigledno je da sam na momente igrao protiv publike. Možda je skupina navijača mislila da je Berdych Hrvat!? U ništa više nisam siguran, osim da se radilo o skupini hrvatskih navijača." - dodao je Nestor nakon poraza (6-4, 7-5).

Kanadski mediji incident su razglasili na sva zvona, tako se u tiskovinama mogu isčitati naslovi poput "Nestors pain is our gain", te različiti komentari na temu "sramotno navijanje kanadskih Hrvata".

D.R.

Pročitajte više