Skandali na Panameričkim igrama

ŠTRAJK nogometnih sudaca i skandal na turniru košarkacica obilježili su subotu na Panameričkim igrama u Dominikanskoj Republici.

U polufinalu ženskog košarkaškog turnira dogodila se farsa jer je zapisnički stol pogreškom dodijelio jedan poen Amerikankama u dvoboju sa Brazilkama. Taj nezasluženi poen bio je zapravo odlučujući jer je utakmica u regularnom dijelu završila 62:62, a kasnije su Amerikanke slavile u dodatnom vremenu 75:69.

Brazilska reprezentacija se žalila, ali od toga neće biti ništa jer su u međuvremenu morali igrati za broncu sa Kanađankama koje su dobile 57:46. Nakon te utakmice žalile su se i Kanađanke budući da je susret počeo sa trosatnim zakašnjenjem jer Brazilke isprva nisu htjele igrati. Amerikanke su u finalu poražene od Kubanki 75:64.


Nogomet se u subotu igrao, ali također sa povelikim zakašnjenjem jer su štrajkali suci. Razlog su njihove dnevnice koje su se, mimo pravila, isplaćivale u dominikanskim pesosima, a ne američkim dolarima. Inače, u polufinalu će igrati Brazil i Meksiko, te Kolumbija i Argentina.

U finalu teniskog turnira igrat će najjači igrači Čileanac Rios i Brazilac Meligeni. Rios je u polufinalu svladao Amerikanca Alexandera Kima 7:6, 7:6, dok je Meligeni pobijedio Jose de Armasa iz Venezuele 6:4, 6:2. Meligeniu će finalni dvoboj biti posljednji u karijeri.

Pročitajte više