Skijanje: Kurt Hoch zadovoljan sljemenskom stazom

ORGANIZATORI slalomske utrke skijašica za Svjetski kup koja će se 20. siječnja 2005 održati u Zagrebu napravili su ogroman dio posla i ja sam uvjeren da će konačni radovi biti dovršeni na vrijeme, te da će to biti sjajna utrka, kazao je na konferenciji za tisak u Zagrebu čelni čovjek Svjetskog kupa skijašica Kurt Hoch.

Hoch je u Zagreb došao u obilazak staze na Sljemenu 120 dana prije početka prve skijaške utrke Svjetskog kupa u povijesti Hrvatske, a iz Zagreba odlazi zadovoljan i uvjeren da će Hrvatska biti dostojan domaćin.

Staza je po konfiguraciji jako raznolika, ima dosta zavoja, uz odličnu središnju strminu, a njezina funkcionalnost će omogućiti i utrke skijaša u budućnosti, kazao je Hoch, dodavši kako je posebno zadovoljan odnosom između potreba izgradnje i funkcionalnosti same staze i kriterija očuvanja okoliša.

Hocha je posebno zanimao aspekt sigurnosti kako se ne bi ponovili hrvatskih navijača izgredi iz Maribora 2003. i s te strane je dobio garancije organizatora, koji će za angažirati čak 1800 policajaca i zaštitara.



Danas je zapravo konačno jasno da će Sljeme biti domaćin utrke Svjetskog kupa, a ja sam siguran da će to biti jedna od najboljih utrka u povijesti, kazao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek, naglasivši da je po konfiguraciji sljemenska staza zasigurno jedna od najboljih koje je vidio u svijetu. Treba naglasiti da će svim građanima Zagreba ostati sjajna skijaška staza na kojoj će moći skijati barem 100 dana godišnje, a ponosan sam što smo utrku Svjetskog kupa dobili u rekordnom roku, možda i najkraćem u povijesti skijanja, kazao je Pavlek.

Hoch je bio zadovoljan i uvjetima TV-prijenosa, jer će se prijenos slaloma vršiti sa velikim brojem kamera, čak 18, od čega će jedna navjerovatnije biti na balonu ili dirižablu.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više