EURO 2020

Škoti u šoku zbog zaraze, ali optimistični pred utakmicu s Hrvatskom

Foto: Georgariou Vagelis/Guliver

GLAVNA tema u redovima škotske reprezentacije pred utakmicu protiv Hrvatske na Hampden Parku u Glasgowu je koronavirus u momčadi. Konkretnije, u pitanju je situacija s Billyjem Gilmourom za kojeg je u ponedjeljak ujutro objavljeno da je bio pozitivan na testiranju. Ostali igrači su, tvrdi se, zdravi.

Škotski izbornik Steve Clarke je u najavi ogleda odbio odgovoriti na pitanje kako je moguće da se netko od njegovih igrača zarazio, dodao je da mu je momčad dobro pripremljena za direktan obračun koji donosi prolazak skupine, a potom prepustio svoje mjesto Liamu Cooperu.

I njemu, koji je ranije prebolio covid-19, prvo postavljeno pitanje bilo je vezano uz situaciju s Gilmourom.

''Bio je šok. Šteta za njega, taman se počeo probijati na velikoj pozornici. Nadam se da će ostati asimptomatski i da će se brzo oporaviti. Ova situacija nam daje još malo motivacije da ga učinimo ponosnim. Malo smo uznemireni. Svi ostali smo dobili negativan test sad opet, ali baš šteta zbog njega. Pazili smo se kroz cijeli kamp i hotel, liječnici su bili izvrsni i pazili na sve. Moramo biti pažljivi, ali znamo kakve trenutke užitka može pružiti nogomet. Teško je paziti se za vrijeme proslave gola, teško je, ali probat ćemo paziti'', rekao je Cooper pa se okrenuo utakmici protiv Hrvatske:

''Vjerujemo da možemo zabiti jer smo stvorili puno šansi i protiv Engleske i Čeha. Potrebno je samo da se netko iskaže i pogodi gol. Kad imaš puno šansi, jedna mora ući.''

''Moglo bi se ispostaviti i da će nam i gol-razlika biti važna. Dođe li do toga, siguran sam da će poruka na teren doći na vrijeme. Uzbuđeni smo zbog utakmice s Hrvatskom, ovo je najveća utakmica koju smo imali u dugo vremena.''

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više