Škoti za poraz protiv Italije optužuju suca

RAZOČARAN neuspjehom u susretu protiv Italije napadač Škotske reprezentacije teško optužuje španjolskog suca Mejuta Gonzaleza, ali ne i samo njega.

Iako su Škoti imali sve u svojim rukama, u susretu protiv aktualnih svjetskih prvaka Talijana, doživjeli su poraz na domaćem terenu 2-1 i tako izgubili šanse za nastup na Euru. No, oni smatraju da ih je sudac teško oštetio, a najglasniji je napadač Evertona, James McFadden.

"Nakon toliko borbe i truda koji smo uložili u ovim kvalifikacijama, španjolski sudac nas je opljačkao u najvažnijem trenutku. Šokirani smo. Još od utakmice u Ukrajini koju smo odigrali u listopadu postalo je jasno kako neki ljudi ne žele da se kvalificiramo. Sada su u tome i uspjeli", izjavio je ogorčeni McFadden.

Škoti su, naime, nakon tri pobjede na startu kvalifikacija u Ukrajini doživjeli prvi poraz. Bilo je 2-0 za domaćine.

Na susretu s Talijanima, od nekoliko spornih situacija, Škoti se najviše pozivaju na slobodan udarac iz kojeg su Talijani došli do pobjedničkog pogotka. Iako se činilo kako je talijanski branič Chiellini faulirao Huttona, španjolski sudac je dosudio prekršaj za Italiju. Iz tog prekida Panucci je glavom zabio za pobjedu Talijana. Osim toga tvrde da je pomoćni sudac u nekoliko navrata krivo signalizirao zaleđe kada su bili u izglednim situacijama za pogodak.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više