Skretničar Jako: Andabak oteo Slovanu iz Libereca najubojitijeg hrvatskog juniora!

JEDAN od najtalentiranijih mladih nogometaša u HNL-u, Varteksov junior Mario Sačer, priključio se Hajdukovcima na pripremama u Mariboru i i u narednim bi danima trebao potpisati ugovor sa splitskim klubom.

Kao što smo već pisali, Sačer je lani za Varteks u juniorskom HNL-u zabio čak 33 pogotka uz 14 asistencija, a Hajduk ga je želio dovesti u paketu s još jednim nadarenim Zagorcem, Matijom Smrekarom. Naravno, uspio u potpunosti taj aranžman ili ne, Sačer je osjetno jeftiniji dio paketa, jer nakon isteka juniorskog staža nije potpisao profesionalni ugovor s matičnim klubom, pa ga Hajduk može dovesti za siću od 200-njak tisuća eura, odnosno za minimalac koji propisuje Fifa pri trgovanju mladim igračima koji se nisu obvezali na profesionalnu vjernost matičnom klubu.

Ugledni češki Slovan Liberec također je želio killera iz Ludbrega ali je on odlučio čekati ljubav iz djetinjstva uzdajući se u poduzetnost Hajdukovog pretvorbenog operativca Jake Andabaka, koji je tako nakon Marija Brkljače i Kreše Ljubičića, doveo i treće pojačanje otkad je svoje milijune uložio u preoblikovani Hajduk.

Foto: Vladimir Dugandžić (Cropix)

Pročitajte više