Škugor bez šanse protiv Nishikorija na startu Houstona

HRVATSKI tenisač Franko Škugor nije bio niti blizu četvrte pobjede na ATP turniru u Houstonu (zemljana podloga). Nakon tri pobjede u kvalifikacijama 23-godišnji Škugor je pao u 1. kolu glavnog turnira.

Suparnik nije bio niti malo lagan, igrao je protiv dvije godine mlađeg Japanca Keija Nishikorija, koji je jedna od najvećih nada svjetskog tenisa. Pobijedio je 61. igrač na svijetu i šesti nositelj turnira sa 6:3, 6:2.

U prvom je setu odluku donio jedan break Nishikorija kojeg je napravio kod vodstva 3:2. Škugor u otvornoj dionici nije došao do niti jedne break-lopte. Drugi set je Japanac odmah otvorio oduzetim servisom, ali je šibenski tenisač već u idućem gemu mogao vratiti izgubljeno. Nakon što nije iskoristio jednu break-loptu prilično se raspao i izgubio svaku nadu da može nauditi Japancu.

Do kraja meča je Škugor spasio čast osvojivši dva gema i tako se oprostio od daljnje borbe u Houstonu. Škugoru je najteže bilo igrati nakon drugog servisa, pa je tako u tim trenucima osvojio samo šest od 20 poena. Nishikori je iskoristio tri od šest break-lopti.

 

ATP Houston, 1. kolo:

Nishikori (6) - Škugor 6:3, 6:2

Pročitajte više