Škugor ispao u 1. kolu kvalifikacija Barcelone

HRVATSKI tenisač Franko Škugor nije uspio proći 1. kolo kvalifikacija na ATP turniru u Barceloni. Glavni turnir, koji se igra na zemljanoj podlozi, počinje u ponedjeljak.

Na kvalifikacijskoj premijeri bolji je od 23-godišnjeg Hrvata bio češki tenisač Jan Hajek, inače 102. igrač s ATP ljestvice i peti nositelj kvalifikacija. Recimo da je Škugor u ovom trenutku 147. igrač na svijetu. Hajek je slavio sa 7:6(5), 7:5.

Meč koji je trajao jedan sat i 45 minuta je bio potpuno izjednačen, no na kraju Škugor nije na pravi način iskoristio niti jednu od šansi, kako u prvom, tako i u drugom setu.

Prvu dionicu je Hajek dobio u tie-breaku (7:5), makar je jednako tako mogao slaviti i Škugor. U drugom je setu Škugor servirao za set kod 5:4, no Čeh je nanizao tri gema (dva puta je oduzeo servis šibenskom tenisaču), te je prošao dalje.

Na kraju recimo da je Hajek osvojio samo osam poena više (88-80), te je iskoristio tri od sedam break-lopti. Škugor je imao pet šansi za oduzimanje servisa, te je iskoristio dvije.

 

ATP Barcelona, kvalifikacije 1. kolo:

Hajek (5) - Škugor 7:6(5), 7:5

Pročitajte više