Sky: Bayern je pronašao nasljednika Thomasa Tuchela

Foto: Epa

PREMDA je i dalje u igri u Ligi prvaka, iza Bayerna je jedna od najslabijih sezona u posljednjih nekoliko godina. U Kupu su ispali odmah na početku, a Bayer Leverkusen im je uzeo naslov nakon 11 godina vladavine u Njemačkoj. Neovisno kako završi kampanja Bavaraca u Ligi prvaka, Thomas Tuchel na kraju sezone odlazi, a uprava Bayerna mora pronaći novog trenera.

Xabi Alonso je jasno dao do znanja da nema namjeru otići iz Leverkusena, priča o Zinedineu Zidaneu vjerojatno nikad ni nije bila ozbiljno, no njemački Sky donosi senzacionalnu vijest, a radi se o potencijalnom povratku Juliana Nagelsmanna nakon samo godinu dana na klupu bavarskog velikana.

Nagelsmann nema ništa protiv

Prije godinu dana tada, tadašnji glavni operativci kluba, Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn potjerali su Nagelsmanna i doveli Tuchela, no njih dvojica više nisu u klubu i nova uprava bi željela vratiti aktualnog izbornika Elfa. Sky je već ekskluzivno izvijestio da je Nagelsmann jedan od glavnih kandidata za njemačkog prvaka nakon odbijanja Xabija Alonsa, a u međuvremenu su se razgovori obiju strana intenzivirali i napredovali. Sky piše da Nagelsmann nema ništa protiv povratka, a ugovor bi trebao biti na tri ili četiri godine. 

Jedino Savez može raditi probleme

Novi operativci Bayerna Christoph Freund i Max Eberl bili su zaduženi za pregovore s Nagelsmannom, a Eberl smatra da je povratak mladog trenera trenutačno glavni prioritet kluba i najbolji mogući početak za stvaranje nove zlatne ere Bavaraca. Sky piše kako su u slučaju da nešto pođe po zlu glavni i jedini kandidati Roberto De Zerbi (Brighton) i Unai Emery (Aston Villa).

No, povratak Nagelsmanna u Bayern nosi i jedan veliki problem. Njemački nogometni savez je planirao da sadašnji izbornik vodi Elf barem do SP-a 2026., no plan će pasti u vodu ako Nagelsmann prihvati novu avanturu u Munchenu. 

Pročitajte više