Transferi

Sky: Chelsea poslao prvu ponudu za Halanda, Dortmund odbio

Foto: EPA

BORUSSIA DORTMUND odbila je prvu Chelseajevu ponudu za Erlinga Halanda, javlja Sky Sports.

Nije poznato koliko je Chelsea ponudio, ali spominje se da bi Borussia za mladu norvešku zvijezdu mogla tražiti čak 175 milijuna eura. Chelsea u transfer želi ubaciti Tammyja Abrahama ili Calluma Hudsona-Odoija kako bi smanjio cijenu.

Borussia želi zadržati Halanda i za iduću sezonu jer je ostala bez Jadona Sancha, za čiji se transfer u Manchester United čeka još samo službena potvrda. Ipak, Haland ima klauzulu u ugovoru po kojoj nagodinu može otići za samo 70 milijuna eura, što bi moglo potaknuti Dortmund na prodaju ovog ljeta ako dobije zadovoljavajuću ponudu.

Chelsea želi pojačati napad

Chelseajev glavni problem u prošloj sezoni bila je realizacija stvorenih prilika, u čemu je posebno razočarao Timo Werner. Thomas Tuchel to planira riješiti dovođenjem jednog klasičnog napadača, a prva opcija je Haland. Spominju se i Romelu Lukaku i Harry Kane, ali te se opcije čine manje vjerojatnima jer Lukaku ne želi otići iz Intera, a Tottenham bi volio izbjeći prodavanje Kanea londonskim rivalima.

Problem u eventualnom Halandovom transferu stvara i njegov agent Mino Raiola. Prema navodima Sky Sportsa, on bi za transfer tražio proviziju od 40 milijuna eura.

Pročitajte više