TRANSFERI

Sky Sports: Hazard i Pogba stižu u Real Madrid

Foto: EPA-EFE, Getty Images/Guliver Image, Grafika: Index

REAL MADRID će do kraja ljeta dovesti zvučan premierligaški dvojac. Eden Hazard i Paul Pogba potpisat će za Kraljevski klub tijekom ljetnog prijelaznog roka, piše danas ugledni Sky Sports.

Hazardov odlazak iz Chelseaja u Madrid pitanje je dana, što se već neko vrijeme zna pa to i nije neka velika novost, a poslije toga će Real sav svoj fokus usmjeriti na zvijezdu Manchester Uniteda.

Real s ova dva pojačanja završava bombastičan prijelazni rok

S njima dvojicom Real bi zatvorio bombastičan prijelazni rok koji je Florentino Perez obećao Zinedineu Zidaneu prilikom povratka u klub. Ranije su za gotovo 100 milijun eura dovedeni Brazilci Militao iz Porta i Rodrygo iz Santosa, a želja ostaje i Luka Jović iz Eintrachta. Ipak, priča oko dovođenja srpske senzacije se dodatno zakomplicirala ovih dana i nije toliko sigurno da će doći.

Uostalom, Realu trenutno nije prijeko potreban klasni napadač jer Karim Benzema ima za odigrati još barem sezonu, dvije na visokoj razini.

Hazard je odavno riješen, a sada slijedi "operacija Pogba"

Oko Hazarda sve je dogovoreno. Čeka se samo kraj Chelseajeve epizode u Europa ligi i Premiershipu kako bi se potvrdio transfer koji će iznositi između 100 i 120 milijuna eura. Oko Pogbe tek se treba dogovoriti konačna cifra. Ono što u cijeloj priči ide u prilog svim trima stranama je činjenica što su raspoložene za transfer.

Zidane želi Pogbu, Pogba jedva čeka napustiti Manchester United koji ga se želi riješiti. Ostaje samo usuglasiti financijske interese.

Pogba je opet najveći problem, Raiola otkazao sastanak na kojem se trebalo raspravljati o novom ugovoru za njegovog igrača

Svjetski prvak s Francuskom očajno igra posljednjih mjeseci i Ole Gunnar Solskjaer ne može dočekati njegov odlazak. Norvežaninu se nedavno pobunila i svlačionica, javljaju tamošnji mediji, koja nije zadovoljna načinom na koji se Pogba odnosi prema treneru. Odnosno, smeta im što Solskjaer, kao ni Mourinho, ne može zauzdati nestašnog Francuza pod utjecajem svog agenta Mina Raiole.

Britanski tabloid The Sun navodi da je Pogba odlučan u namjeri da napusti United, te da svojim ponašanjem "razara" svlačionicu Crvenih vragova.

Navodno je Pogba nezadovoljan napretkom Uniteda od trenutka kada je prvi put zagazio na Old Trafford pa do danas, a špekulira se i da Francuz sumnja u Solskjaerove trenerske sposobnosti. Kako navodi The Sun, Mino Raiola je otkazao sastanak sa čelnicima Manchester Uniteda na kojem se trebalo raspravljati o novom ugovoru za francuskog veznjaka.

Nije ovo prvi put da Pogba predstavlja problem mančesterskom klubu od svog veličanstvenog povratka na Old Trafford. Nekoliko mjeseci kroz medije provlačila se saga njegove svađe s Mourinhom što je u konačnici rezultiralo otkazom portugalskom stručnjaku.

Francuski veznjak velika je Zidaneova želja kojoj se Florentino Perez ranije strogo protivio jer nije htio imati posla s Minom Raiolom, kontroverznim Pogbinim agentom, ali sada je spreman ispuniti želju svom treneru.

United će prodajom svog najboljeg igrača riješiti i najveći problem

Manchester United platio je Pogbu 105 milijuna eura prije tri godine, osigurao mu godišnja primanja od 17 milijuna eura i bazirao budućnost na izgradnji momčadi oko njega. Ipak, Pogba nikada nije opravdao veliki uloženi novac. Zbog stanja na tržištu, ali i Pogbinih godina, United će tražiti 150 milijuna eura od madridskog kluba, ali će vjerojatno biti spremni pristati i na manju cifru, piše Sky Sports.

Pogbinom prodajom Solskjaer bi riješio problem u svlačionici, dok bi klub zaradio novac i oslobodio budžet za niz novih pojačanja s kojima Norvežanin planira provesti veliku rekonstrukciju slavnog, ali sada već posrnulog engleskog velikana.

Pročitajte više