NBA

Slabi učinci Šarića i Zupca, oduševio Anthony Davis

Foto: Kelvin Kuo-USA TODAY Sports/Guliver Images

HRVATSKI košarkaši Ivica Zubac i Dario Šarić ostvarili su slabe učinke na NBA parketima u protekloj noći.

Zubac je u 20 odigranih minuta zabio šest poena uz osam skokova i asistenciju u porazu njegovih Los Angeles Clippersa od hit momčadi lige New York Knicksa 106:100. Sjajan je u Knicksima bio Derrick Rose koji je zabio 25 poena, podijelio osam asistencija i uhvatio šest skokova, dok je Reggie Bullock dodao 24 poena. Najbolji kod Clippersa bio je Kawhi Leonard s 29 koševa.

Šarić je dobio 13 minuta te zabio četiri poena uz dva skoka u porazu Phoenix Sunsa od Los Angeles Lakersa 123:110. Lakerse je do pobjede vukao izvrsni Anthony Davis s 42 koša. 12 skokova, pet asistencija i po tri blokade i ukradene lopte. Phoenix su predvodili Cameron Payne s 24 i Devin Booker s 21 poenom.

Izdvojimo i pobjedu Miami Heata 130:124 nad Boston Celticsima u direktnom obračunu za šesto mjesto Istoka te je sve izvjesnije da će Celticsi morati u play-in turnir. Odličan je kod Heata bio Butler s 26 poena, 11 asistencija i osam skokova, dok je kod Bostona Evan Fournier zabio 30 poena uz osam asistencija.

Luka Dončić bio je isključen s utakmice Dallasa i Clevelanda u trećoj četvrtini zbog nenamjernog udaranja Collina Sextona u međunožje. Slovenski košarkaš dotad je imao 15 poena i po pet asistencija i skokova, a Mavericksi su pobijedili s visokih 124:97.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više