Slatke muke izbornika Parreire

BRAZILSKI izbornik Carlos Alberto Parreira prije utakmice s Hrvatskom je izjavio: "Gledali smo par kazeta s njihovim utakmicama i vrlo su dobra momčad. Igraju nogomet takozvane "Brazilske škole", igru čiji su prioriteti tehnika i kvaliteta."

Utakmica s Hrvatskom Brazilcima će poslužiti kao zagrijavanje za odlučujuću kvalifikacijsku utakmicu protiv Čilea, u kojoj im pobjeda znači plasman na Svjetsko prvenstvo.

Brazilski izbornik našao se na "slatkim mukama". Naime, Ronaldinho ne može igrati protiv Čilea zbog tri žuta kartona, pa mora uigravati veznu liniju fantastične četvorke Kaka - Ze Roberto - Emerson - Robinho. Ovdje se treba odlučiti između Robinha i iskusnijeg, ali manje talentiranog Richardinha.

"Richardino započinje utakmicu, a planiram uvesti Robinha u drugom poluvremenu." - izjavio je Parreira.

Povratak Ronalda nakon godine dana izbivanja u kojoj je brazilska reprezentacija zabila čak 27 golova najavljen je upravo za utakmicu s Hrvatskom. Pitanje je hoće li se jedan od najboljih svjetskih nogometaša uspjeti održati u prvoj momčadi "Carioca", jer prosjek od 3 gola po utakmici, Brazilci su imali još davne 1969., kad je mreže punio slavni Pele.

U utakmici s Hrvatskom Ronaldo će biti izrazito motiviran kako bi zabio što više golova i tako začepio usta onima koji smatraju da u napadu ima boljih od njega. Time se prvenstveno misli na Adriana, koji je nedavno potpisao za Real Madrid i Robinha, dvojici igrača zaslužnima za osvajanja Kupa konfederacija.

Pareirra je u momčad pozvao i nove igrače poput Richardina iz Santosa, Alexa iz PSV-a i golmana Milana Julia Cesara.

Pročitajte više