HNL

SLAVEN B. - DINAMO 0:3 Prvak laganom pobjedom došao do nova tri boda

Foto: Marko Prpić / Pixsell

ŠEST bodova, šest postignutih golova i niti jedan primljeni, učinak je Dinama nakon dva kola Prve HNL. Hrvatski prvak je, poslije startne pobjede nad Lokomotivom (3:0), danas slavio kod Slaven Belupa u Koprivnici 3:0. 

Zagrepčani su deveti put svladali Belupo u posljednjih deset utakmica, uz jedan remi, a poveli su već u četvrtoj minuti. 

Sjajno se Bruno Petković snašao u šesnaestercu, gdje je u primanju okrenuo čuvara i zabio u donji lijevi kut za vodstvo u Koprivnici. To je njegov drugi gol ove sezone nakon što je u prvom kolu zabio i Lokomotivi.

Dvije minute nakon toga moglo je biti 2:0. Nakon sjajnog ubačaja Majera s desne strane Gojak je ostao sam u šesnaestercu i šutirao glavom, ali preko gola.

Dinamo je kontrolirao susret, ali je u 34. minuti imao i dosta sreće. Puclin je sjajno prošao s desne strane i poslao povratnu loptu na 15 metara za Čanađiju, a on iz prve opalio i poslao loptu malo pored lijeve stative. Bila je to najbolja prilika za domaće na cijelom susretu.

I kako to obično bude u nogometu, stigla je kazna za promašenu priliku i to svega šest minuta kasnije. Majer je iskoristio pogrešku protivničkog igrača i osvojio loptu, nakon čega je njegov udarac obranio golman Filipović, a lopta se odbila do Petkovića koji je nesebično pronašao usamljenog Atiemwena na drugoj stativi, a on lako zabio za 2:0.

U drugom dijelu Slaven Belupo pokušavao se vratiti u utakmicu pokušajima Glavčića i Bogojevića, dok je na drugoj strani nekoliko odličnih prilika imao Petković, ali ih nije uspio iskoristiti nakon postignutog gola i upisane asistencije. 

Točku na i stavio je Nikola Moro u 89. minuti prekrasnim udarcem s ruba šesnaesterca. Igrač Dinama elegantno je pogodio lijevi kut, a inače odlični golman Filipović samo pogled ispratio njen let u mrežu za konačnih 3:0. 

Pročitajte više