Slaven Belupo smijenio trenera

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

ROY FERENČINA (53) više nije trener Slaven Belupa. "Roy Ferenčina više nije trener Slaven Belupa, odluka je to Uprave Nogometnog kluba Slaven Belupo. Ferenčina se na klupu naše momčadi vratio u rujnu prošle godine te je momčad vodio u 24 utakmice, 22 u prvenstvu i dvije u Kupu.

Ukupno je upisao sedam pobjeda, tri remija i 14 poraza. Zahvaljujemo se gospodinu Ferenčini na svemu što je učinio za naš klub te mu želimo sve najbolje u budućnosti", objavio je koprivnički klub na službenoj stranici.

Grafika: Sofascore

Ivan Radeljić će zamijeniti Ferenčinu?

Slaven je protekli vikend na domaćem terenu izgubio od Varaždina (1:0) u 29. kolu SuperSport HNL-a. Bio je to šesti uzastopni poraz koprivničkog kluba u SHNL-u, odnosno osma utakmica u nizu pobjede. Točnije, Slaven je posljednju prvenstvenu pobjedu upisao 3. veljače, kada je s 4:0 deklasirao posljednji Rudeš.

Momčad je u krizi, nalazi se na pretposljednjem mjestu hrvatskog prvenstva s 27 bodova i to je dovelo do smjene Ferenčine, kojeg bi na klupi trebao zamijeniti dosadašnji pomoćni trener Ivan Radeljić (43). 

Ferenčina je legenda Slavena

Podsjetimo, Ferenčina je u rujnu 2023. postao trener Slavena, u kojem je naslijedio Nizozemca Ricarda Moniza, a koji je loše ušao u sezonu. To znači da je Slaven ove sezone dvojici trenera dao otkaz.

Ferenčini je ovo bio drugi trenerski mandat na klupi koprivničke momčadi, koju je prvi put vodio od ožujka 2011. do ožujka 2013. te tada u 65 utakmica ostvario 29 pobjeda, 18 remija i 18 poraza. Pod njegovim vodstvom Slaven Belupo je sezonu 2011./2012. završio na trećem mjestu s dva boda manje od Hajduka.

Osim u Koprivnici, Ferenčina je bio glavni trener u Lokomotivi, Vinogradaru, Shkendiji, Hrvatskom dragovoljcu i Kustošiji, a bio je i pomoćni trener Anti Čačiću u Dinamu. Osim toga, bio je igračka legenda HNL-a u devedesetima. Igrao je za zaprešićki Inker, Marsoniju, Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo, za koji je odigrao 167 utakmica i zabio 11 golova.

Pročitajte više