Slaven Bilić karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji

Foto: Twitter

SAUDIJSKI prvoligaš Al-Ittihada potvrdio je da je Slaven Bilić njihov novi trener.

Hrvatski stručnjak bi u najbogatijem saudijskom klubu trebao zarađivati tri milijuna eura po sezoni, a još nije poznato na koliko sezona je potpisao ugovor. Bilić se nakon otkaza u West Hamu, povezivao s nekoliko engleskih klubova i reprezentacija, a informacija da pregovara s najstarijim saudijskim klubom u medijima se pojavila ovih dana i pokazala se točnom. Bilića je Al-Ittihad predstavio na Twitteru i ostalim društvenim mrežama, a službeno predstavljanje trebalo bi biti uskoro.

Bilić je trenersku karijeru započeo u Hajduku, a u ljeto 2006. godine je preuzeo hrvatsku reprezentaciju naslijedivši Cicu Kranjčara. Afirmirao je Eduarda, Vedrana Ćorluku i Luku Modrića iz mlade reprezentacije, u prvoj utakmici je pobijedio Italiju u Livornu, a na Euru 2008. godine njegova reprezentacija igrala je možda i najbolji nogomet, no nesretno je ispala od Turske na penale.

Veliki kiks bile su mu kvalifikacije za SP 2010. godine, ali je Hrvatsku odveo na Euro 2012. gdje je ispala u skupini s Italijom, Španjolskom i Irskom. Nakon Europskog prvenstva, preuzeo je Lokomotiv Moskvu u kojem je dobio otkaz poslije prve sezone koju je klub završio na devetom mjestu. Bio je to najslabiji plasman Lokomotiva od osamostaljenja Rusije.

Otišao je u Bešiktaš s kojim je prve sezone bio treći, a sljedeće je do pred kraj prvenstva bio u igri za naslov da bi u zadnjih pet kola osvojio samo pet bodova. Sporazumno se razišao s turskim klubom u ljeto 2015. godine i par mjeseci kasnije preuzeo West Ham.

Čekićari su bili sedmi u njegovoj prvoj sezoni, što je bio velik rezultat. Sljedeće sezone West Ham je bio 11., a godinu je obilježila svađa i rastanak s Dmitrijem Payetom. West Ham je nastavio sa slabim rezultatima i nakon poraza od Liverpoola 4:1 kod kuće, Bilić je 4. studenoga prošle godine dobio otkaz te je do odlaska u Saudijsku Arabiju bio bez kluba.

Pročitajte više