Slaven Bilić koristi katastrofu Newcastlea?

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEICESTEROV naslov najveće je iznenađenje, ne samo Premiershipa, nego možda i sporta općenito, a momčad koja je naviše podbacila ove sezone u Premiershipu je Newcastle United.
 
Momčad koja je u devedesetima proživljavala svoje zlatne dane i godinama na čelu se legendarnim Alanom Shearerom bila u samom vrhu engleskom nogometa, ove je sezone dotaknula dno i nakon 2009. ponovno je ispala iz lige.
 
Iznenađenje? Naravno, jer nevjerojatno zvuči podatak da momčad Newcastlea vrijedi čak 179 milijuna eura te je najvrjednija u povijesti koja je ispala iz Premier lige. Primjerice Sunderland, koji ga je eliminirao vrijedi 86, a Bournemouth 89 milijuna.
 
Teško će Newcastle zadržati neke od svojih najboljih nogometaša, kao što su Georginio Wijnaldum, Chancel Mbemba, Ayoze Perez, Andros Townsend, Aleksandar Mitrović i ostali, za koje se već sada grabe klubovi koji su opstali u natjecanju i žele pojačati momčad za sljedeću sezonu.
 
Prema pisanju Guardiana, agoniju Svraka mogao bi najbolje iskoristiti West Ham, koji je blizu dovođenja Androsa Towsenda i Georginija Wijnalduma. Ovaj dvojac će sigurno napustiti St. James Park i lako je moguće da se na kraju skrase kod Slavena Bilića, koji je u narednoj sezoni najavio velike stvari sa svojim West Hamom.
 

Pročitajte više