Slaven Bilić: Ne bojim se otkaza, ali nakon Ranierija ništa me ne bi iznenadilo

Foto: Getty Images/Guliver Image

SLAVEN BILIĆ opet pleše na rubu otkaza, a već večeras mogao bi odletiti s klupe West Hama ako u derbiju protiv Tottenhama u Carabao Cupu doživi novi debakl.

Bilićeva momčad je prije pet dana na svom terenu izgubila od Brightona 0:3, a nakon utakmice uprava kluba dala je hrvatskom treneru još jednu šansu i dvije utakmice da popravi dojam i spasi posao. Engleski mediji pišu da ni poraz od Tottenhama ne bi smijenio Bilića već se čeka subotnji prvenstveni sudac s Crystal Palaceom. Nakon sastanka Bilića i čelnika kluba, jučer su svoj krizni sastanak odradili i sami igrači.

"Lijepo je osjetiti podršku vodećih ljudi kluba. Podržavali su me u dobrim i lošim vremenima", rekao je Bilić uoči večerašnjeg sudara s Tottenhamom, od kojeg je prije mjesec dana izgubio 2:3.

"Vrlo sam realan, znate što se događa oko vas", rekao je Bilić govoreći o smjenama u Premiershipu pršlog tjedna, među kojima su i odlasci Ronalda Koemana s klupe Evertona i Shakespearea s klupe Leiestera.

"U Koemanovom slučaju, čini se da je u sekundi ostao bez kredita, ali nakon Claudija Ranierija ništa me ne može iznenaditi. Uvijek postoji četiri-pet trenera u toj poziciji, a i ja sam definitivno jedan od njih. Ali ne gubim zato fokus, nego mi je još veći. Nikad ne dižem ruke od svoje karijere, ni kao trener, ni kao otac, ni kao prijatelj. To je moja najveća snaga, biti jak u teškim trenucima, kao sada", rekao je Bilić.

Nema straha od otkaza.

"Ne bojim se, nikad neću odustati i otići. Nikad nisam pobjegao i zato nema problema s mojom motivacijom ili predanošću klubu", dodao je.

"Kad god smo bili u situaciji `život ili smrt`, pobijedili smo. Je li to bio Crystal Palace prošle sezone, Burnley i Hull u zadnjim kolima u par dana, ili Tottenham... svaki put smo uspjeli", hrabri se Bilić.

Osvrnuo se i na igru svojih igrača: "Moramo više trčati i sprintati. Fizički smo spremni, treniramo, vodimo statistiku igrača, dobro je. Ali ponekad ne ide. Nema velike razlike između nas i naših protivnika, nema velike razlike između West Hama i Brightona".
 
"Mnogi misle da bih se trebao smatrati sretnim, ali neki misle drugačije, da zaslužujem biti ovdje. Jedini način da preokrenemo sve u tom smjeru je da počnemo ostvarivati bolje rezultate", poručio je.
 
 

 

 

Pročitajte više