Slaven Bilić "stvarno voli West Ham", ali ostaje "vjeran domovini"

OVIH dana West Ham je ponovno kontaktirao Slavena Bilića. Naš izbornik priznao je da taj interes traje već duže vrijeme. Ne može se demantirati, jer engleski novinari danima razvijaju priču koja nije bez uporišta. Bilića svakako može veseliti što nakon devet komada koje je primio od Capella, Englezi još pamte noć njegova života na Wembleyju iz 2007. Situacija je izborniku poslužila da još jednom objasni javnosti kako mu je Hrvatska ispred svega.

A njegovu West Hamu nikako ne ide dobro u posljednje vrijeme. Nakon 32. kola Premiershipa nalazi na rubu ispadanja.

Trenutačno je na 17. mjestu, posljednjem koje znači ostanak, no ima jednaki broj bodova (27) kao osamnaestoplasirani Hull City te za tri više od Burnleyja, s tim da Hull i Burnley imaju utakmicu manje.

Gianfranco Zola, talijanski trener u West Hamu, i dalje obavlja tu dužnost iako je svakim danom sve veći broj onih koji ga ne podržavaju. Čelnici s Upton Parka više puta pokušali su stupiti u kontakt s Bilićem.

"Stvarno volim tu momčad, ali u ovom trenutku me taj posao ne zanima niti malo. Izbornik sam Hrvatske i potpuno sam fokusiran na ono što nam slijedi, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012. godine. Zasad ostajem u domovini i to je definitivno", izjavio je Bilić koji je u Premiershipu odigrao 48 utakmica za West Ham, te postigao dva pogotka. Događalo se to tijekom sezone 1996./97.

Pročitajte više