HNL

SLAVEN - DINAMO 0:2 Dinamov veliki korak prema tituli

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DINAMO je pobijedio 2:0 na gostovanju kod Slaven Belupa u 32. kolu 1. HNL. Strijelci su bili Marko Tolić i Mislav Oršić.

Dinamo bolje otvorio utakmicu, ali Slaven se stabilizirao

Gosti su u utakmicu krenuli odlično i od prve minute se nametnuli kao bolja ekipa. Dvije najbolje šanse propustio je Josip Mišić. Prvo je u desetoj minuti loše zahvatio loptu nakon što mu ju je poslije kornera spustio Lauritsen, da bi u 28. minuti, nakon Božićeve greške i asistencije Majera, pogodio Filipovića u jedan na jedan situaciji, ali treba reći da je Slavenov vratar na vrijeme istrčao i skratio mu kut.

Slaven se stabilizirao od sredine poluvremena te je Dinamu bilo sve teže prići njegovom golu. Počela je momčad Tomislava Stipića i prijetiti, a najbliže pogotku bio je Bruno Goda u 37. minuti, kada je njegov udarac glavom poslije ubačaja Boseca lijepom obranom zaustavio Livaković.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Dinamo izborio pobjedu u drugom dijelu

Činilo se da se Slavenu sprema katastrofa u 52. minuti kada je Bosec u svom šesnaestercu srušio Gvardiola koji bi bio u prilici. Sudac Pajač dosudio je kazneni udarac i pokazao Bosecu crveni karton. Ipak, ukazao se VAR i opravdano poništio obje odluke jer je Gvardiol bio u zaleđu.

Dinamo je uspio zabiti 12 minuta nakon toga. Oršić je izbacio Tolića u izglednu šansu, prvi pokušaj mu brani Filipović, ali lopta mu se odbija natrag na nogu, a on impresivno reagira i lobom prebacuje vratara za 1:0. VAR je pregledavao snimku zbog mogućeg prekršaja Oršića na crti, rukama je sprječavao Slavenovog braniča da blokira udarac, no sučeva odluka se nije promijenila. U najmanju ruku dvojbena situacija.

Pogodak je dodatno rasplamsao utakmicu, Dinamo je krenuo po drugi gol, ali Filipović je odličnim obranama zaustavljao Oršića, Jakića i Perića, da bi Slaven u 76. minuti imao dvije sjajne prilike za poravnanje. Prvo je Livaković izvrsno obranio Gamarri, a onda se Perić blokom ispriječio Bačeliću-Grgiću, koji je imao još bolju poziciju od Gamarre.

Dinamo je nakon toga čekao kontru kojom bi riješio utakmicu, a dočekao ju je u 86. minuti. Tolić je sjajnom loptom u prostor izbacio Jakića, on je prebacio na drugu stranu do Oršića, koji pogađa bliži kut Filipovićevog gola i rješava pitanje pobjednika.

Momčad Damira Krznara tako je došla do važna tri boda te se odvojila na sedam bodova prednosti od drugoplasiranog Osijeka. Slaven je na sedmom mjestu s 31 bodom.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više