HNL

SLAVEN - HAJDUK 2:1 Luda utakmica s dva crvena i penalom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U UTAKMICI 4. kola Prve HNL nogometaši Slaven Belupa pobijedili su Hajduk 2:1 (1:0), što su prvi izgubljeni bodovi Splićana u novoj sezoni hrvatskog prvenstva, a prva pobjeda Koprivničana nakon tri uzastopna poraza.

Strijelci za pobjedu domaće momčadi bili su David Puclin u 37. minuti i Ivan Krstanović u 84. minuti iz spornog kaznenog udarca. Sudac Matoc je procijenio da je Ismajli gurnuo Ejupija za penal. U završnici utakmice poraz Hajduka ublažio je Nigerijac Samuel Eduok pogotkom u šestoj minuti sučevog dodatka.

Marko Matoc iz Zaprešića podijelio je dva crvena i čak 11 žutih kartona. Prvo je u 56. minuti isključen novi Hajdukov igrač Marin Jakoliš zbog udaranja laktom, nakon što je u igri proveo samo dvije minute. U 79. minuti drugi žuti karton dobio je igrač Slavena Bruno Bogojević, a crveni je zaradio i član stručnog stožera Belupa zbog prigovora.

Hajduk je bio puno bolji u prvom dijelu. Burićeva momčad dominirala je sve do gola Puclina koji je pucao po golu gostiju, a lopta je prošla ispod ruku Duke. Splićani su prije tog imali tri odlične prilike, no jako loše su pucali, a treba pohvaliti i Slavenovog golmana Filipovića.

Hajduk je u drugom dijelu i nakon crvenog kartona Jakoliša jako pao, a Belupo je odlično zaustavljao pokušaje gostiju s Poljuda. Nakon penala i gola Krstanovića za 2:0 gosti više nisu imali šanse za preokret. Eduok je vratio minimalnu nadu minutu prije kraja fantastičnim golom, no bilo je kasno za nešto više.

Na ljestvici vodi Dinamo s 10 bodova iz četiri nastupa, drugoplasirani Hajduk i Rijeka imaju po devet bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje, koju će odigrati večeras s početkom u 20 sati na gostovanju kod Gorice.

Slaven Belupo je osmi s tri boda, ispred Intera koji ima dva i Varaždina koji ima jedan bod.

 

 


 

Slaven (3-4-1-2): Filipović - Međimorec, Paracki, Zirdum - Radivojević, Puclin, Glavčić, Bogojević - Delić - Ejupi, Krstanović

Hajduk (4-2-3-1): Duka - Juranović, Simić, Ismajli, Dolček - Hamza, Nejašmić - Jairo, Caktaš, Jradi - Eduok

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više