HNL

SLAVEN - ŠIBENIK 2:2 Triler u Koprivnici, Slaven zamalo preokrenuo 2:0 u 89. minuti

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SLAVEN Belupo i Šibenik u sklopu 22. kola HNL-a odigrali su spektakularnu utakmicu na stadionu Ivan Kušek-Apaš u Koprivnici, a na kraju je završilo 2:2.

Već u prvoj minuti bilo je jasno da ćemo gledati uzbudljiv susret. Prince Ampem je nakon 55 sekundi izbio sam pred Filipovića i s male udaljenosti pucao po golu, ali golman Slavena dobro je intervenirao i spasio svoju momčad.

Na sličan način na koji je u prvoj minuti pobjegao Ampem u sedmoj minuti je kod Slavena pobjegao Knöll, čiji pokušaj je obranio Labrović. 

Dva krasna gola Šibenika

U 21. minuti susreta Prince Ampem zabio je za vodstvo Šibenika. Loptu je do njega poslao kapetan Šibenika Marko Bulat koji je centrirao prizemnom loptom s desne strane Slavenove obrane, a Ampem je onda primio loptu na desetak metara od gola i u prvom koraku ostavio svog čuvara. Nakon toga je neobranjivo zakucao od grede u gol. 

Nastavio je Šibenik nizati prilike nakon tog gola, a nagrada je stigla u 40. minuti. Marko Bulat loptom sa svoje polovice pronašao je Denija Jurića na dvadesetak metara od gola Slavena, a napadač Šibenika je nakon toga pretrčao Parackog i šmekerski pospremio loptu u Filipovićev gol za 2:0.

Luda završnica prvog dijela

Kratko je trajalo veselje igrača Šibenika jer je već nakon tri minute golom odgovorio Slaven Belupo. Pogodak je zabio Knöll na asistenciju Bogojevića koji je ubacio s desne strane. Nijemac je sve ispratio i glavom zakucao za 1:2. 

Bacio je taj pogodak u delirij domaćeg trenera Tomislava Stipića koji je počeo urlati i bodriti svoju momčad, a to je samo minutu kasnije rezultiralo golom.

Nakon ubačaja Nemanje Glavčića iz kornera, pogodak je glavom zabio Iličić te tako zaključio ludo prvo poluvrijeme, jedno od najluđih ove sezone u HNL-u. 

Sukob klupa u drugom dijelu

Drugi dio bio je puno mirniji, u prvih 20 minuta nije bilo puno akcije ni na terenu, a ni oko njega. Ipak, u 67. minuti smo vidjeli promjenu kada je u pitanju stanje oko travnjaka.

Trener Slavena Stipić izgubio je živce i oštro napao klupu Šibenika, pale su teške riječi, ali nije ih se moglo jasno razaznati u prijenosu. Zebec je intervenirao i dao žuti karton nekome s klupe Šibenika te tako prekinuo taj sukob. 

Dramatična završnica

Nakon toga su obje momčadi nastavile igrati u ritmu iz prvog dijela, ali nije bilo pogodaka iako su napadači obje momčadi nekoliko puta dobro testirali vratare. 

Najbolji test je bio onaj iz 89. minute kad je veliku šansu imao Knöll. Sam je pred Labrovića istrčao napadač Slavena, ali vratar Šibenika uspio je dotaknuti loptu i usporiti ju onoliko koliko je bilo potrebno da ju Schildenfeld sustigne prije ulaska u gol i izbaci na sigurno. 

Šibenik je sada šesti s 25 osvojenih bodova, a Slaven Belupo drži svoje već tradicionalno sedmo mjesto s 21 bodom i utakmicom manje od prvog pratitelja Varaždina koji ima 19 bodova. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više