Slavene, promijeni ime u Srećko

ČOVJEK koji se uvijek poziva na nedostatak sreće, ustvari je ima na izvoz.

Nakon što mu je momčad neprepoznatljivo lošim igrama kompromitirala položaj u najlakšoj mogućoj kvalifikacijskoj skupini, vratio se na prvo mjesto jer mu jedini suparnici, Grci, prosipaju bodove s kim stignu, izraelski branič nogom pokušava opet slomiti Da Silvu, a Luka Modrić "po prvi put u karijeri" dobaci do gola s 25 metara.

Još se nije sleglo razočaranje blijedim nastupom kod malteških rekreativaca, a Bilić girls su u prvom poluvremenu protiv Izraelaca stigli biti još gori. Hrvatska nije pokazala ništa osim sporih pokušaja preko krila, nepreciznih centaršuteva i potpune odsutnosti igrača od 40 milijuna funti. Kranjčarov lažnjak i šut s ruba 16-erca uz desnu vratnicu bila je jedina poluprilika Hrvatske u prvom dijelu.

Sterilna Hrvatska kao "prokleti" Dinamo

Nije čudo što je takvoj Hrvatskoj uspio zabiti čak i posvađani, demoralizirani Izrael, čiji igrači su se umalo potukli na maksimirskom treningu. Hrvatska je u prvom dijelu izgledala kao "stari" Dinamo - momčad koja djeluje kao najbolja dizalica onima kojima treba povratak iz mrtvih.

Ali, u drugom dijelu se reinkarnirala. Poseban preporod doživio je možda najgori u prvom dijelu - Darijo Srna. Do tada je uspješniji od njega prema naprijed bio čak i Ćorluka, dok je kapetan djelovao standardno neuvjerljivo na krilu kojeg je do 2008. suvereno držao. Možda da Bilić pita kolegu Lucescua zašto najboljeg igrača Šahtara uporno drži na beku.

Hrvatska je pobijedila kada se trgnula i počela igrati

Promjena taktike u 2-4-4 nakon izlaska Vukojevića i Ćorluke i ulaska Da Silve i Dujmovića, nije se još ni stigla isplatiti, kada je Modrić pogodio odakle nikad nije, a Ben Haim pokazao zašto je prvi vrhu oštre konkurencije najgoreg pojačanja u novijoj povijesti Chelseaja.

Ono što je uslijedilo, desilo se jer je s igračem više Hrvatska počela konkretno pucati iz daljine, kombinacijama stvarati višak igrača, precizno centrirati. Ukratko - igrati.

Pročitajte više