Slavljenik Srna: Možemo puno, puno bolje

PRVA utakmica ukrajinskog polufinala Kupa Uefa, nije dala pobjednika, ali na kraju je puno zadovoljniji Šahtar. Na utakmicu dvaju vječnih ukrajinski rivala svoj pečat su stavili i hrvatski nogometaši, Ognjen Vukojević i Goran Sablić u dresu kijevskog Dinama, a dres protivničke momčadi i kapetanski vrpcu nosio je Darijo Srna.

U Kijevu nismo vidjeli utakmicu koja će se dugo pamtiti, ali je Šahtar došao do praga finala Kupa Uefa. Domaćini su bili bolji u prvom dijelu i poveli u 22. minuti autogolom Čigrinskog. Međutim, nakon gola su se povukli što je Srnina momčad iskoristila, Fernandinho je postavio konačnih 1:1 u 68. minuti.

Srna je odigrao svih 90 minuta na poziciji desnog bočnog, a započeo je akciju iz koje je Šahtar zabio gol.

"U prvom dijelu Dinamo nas je posve natrčao, ali nakon razgovora u poluvremenu smo promijenili naš način igre. U nastavku smo imali više loptu u posjedu, kontrolirali igru i bolje organizirali napade", kaže Srna.

Inače, Srna danas slavi rođendan, prije 27 godina rođen je u Metkoviću.

"Mislim da možemo puno, puno bolje. S rođendanom u mislima sam želio 1:0, ali ni 1:1 nije loše. Učinili smo što smo trebali, zabili smo gol, a sad Dinamo mora razmišljati što će napraviti u Donjecku", zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Osim što je Srna sinoć nakon ponoći proslavio rođendan, zabilježio je još jedan jubilej. Naime, utakmica protiv Dinama mu je 60 nastup u Europi za Šahtar što je apsolutni rekord u klubu.

Srna je svoju prvu utakmicu u europskim natjecanjima za klub iz Donjecka odigrao srpnju 2003. protiv Sheriffa, u igru je tada ušao u 75. minuti.

U svojih 60 europskih utakmica, kapetan momčadi je zabio dva gola - protiv Nancyja 2007. i zagrebačkom Dinamu prošle godine.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više