SLAVONSKI DERBI U ZNAKU VUKOVARA Cibalia izborila bod u Osijeku

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, NK Osijek

SLAVONSKI derbi u Gradskom vrtu odigran je u znaku sjećanja na pad Vukovara, a Osijek nije uspio slomiti Cibaliju koja je izborila 1:1.

U prvom poluvremenu Osijek je dominirao i stvorio nekoliko opasnih prilika, a Cibalia nije zapucala po golu domaćih.

U 46. minuti Osijek je imao priliku povesti iz jedanaesterca, ali Borna Barišić nije uspio zabiti. U 65. minuti u igru su kod Osijeka ušli Marić i Grgić, a Marić je u 75. zabio za 1:0.

No, Osiječani su se kratko veselili, Cibalia je već u sljedećoj minuti izjednačila golom Kordića i izborila veliki bod.

Drugi Osijek sada ima 28 bodova, devet manje uz utakmicu više od vodećeg Dinama, a tri više uz također utakmicu više od treće Rijeke i četvrtog Hajduka, dok je Cibalia stigla na osmo mjesto sa 14 bodova, jednim više uz utakmicu više od devete Istre 1961.

 

OSIJEK - CIBALIA 1:1 (Marić 75` / Kordić 76`)

OSIJEK: Malenica - Barać, Barišić, Jambor, Mioč, Mudražija, Škorić, Lepa, Bočkaj, Grezda, Ejupi

CIBALIA: Šubarić - Dabro, Galić, Ikić, Karamarko, Kordić, Muženjak, Peričić, Pervan, Plum, Rubić

Osijek i Cibalia uz Vukovar

Navijači su danima prije utakmice protestirali zbog termina susreta, jer se poklapa s obljetnicom pada Vukovara. Navijači Cibalije i mnogih hrvatskih klubova danas u Vukovaru odaju počast žrtvama Domovinskog rata.

Nogometaši, stručni stožer i uprava osječkog prvoligaša u petak su zapalili svijeće kod spomen-obilježja „Crveni fićo“ te uz prometnicu u Vukovarskoj ulici, obilježavajući na taj način Dan sjećanja na žrtve u gradu-heroju tijekom Domovinskog rata. 



"Nikad se zaboravit neće, lica straha, izgubljene sreće, nijedna bomba, nijedna granata, nijedna suza u oku Hrvata", poručio je klub iz Vinkovaca.

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za HNL, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: HNL

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više