Slepička više nije igrač Dinama, vraća se u Spartu

MIROSLAV SLEPIČKA više nije igrač Dinama. Češkom napadaču istekao je troipolgodišnji ugovor i s obzirom na sve što je pružio dosad, ugovor mu očekivano nije produžen.

Slepička je u Dinamo došao u zimu 2008. iz Sparte za 1,6 milijuna eura, a godišnje je primao 300 tisuća eura. Zauzvrat nije pokazao gotovo ništa pa su ga Modri ovu zimu poslali na posudbu u njemački drugoligaš Greuther Furth. Ni tamo nije briljirao, odigrao je sedam utakmica, no nije uspio postići pogodak.

Iz Njemačke je poručivao kako se ne želi vratiti u Dinamo: "Zaista bih volio ostati ovdje. Želio bih ponovo igrati za reprezentaciju, a ovdje sam više u fokusu nego u Zagrebu". Slepički, koji ima dva nastupa za Češku, želja se tako ostvarila.

Prema pisanju čeških medija, već je sve dogovorio sa Spartom odakle je stigao u Dinamo i sljedećih dana bi trebao potpisati ugovor.

Slepičkin put u Dinamu


Vrijedi se prisjetiti Slepičkine epizode u Dinamu, jer češki napadač, kojem je glavna odlika bila da je "mantinela", odnosno igrač koji služi da se od njega "odbija" lopta dok svojom robusnošću razgrće protivničke braniče (što je uloga koju puno uspješnije igra Fatos Beqiraj) jedan je od najvećih dokaza pogrešne kadrovske politike u Dinamu. Koliko god se Mamiću mora priznati trgovački nerv kada je u pitanju plasman Dinamovih perjanica u bogate klubove, toliko je Slepička dokaz da se 2 milijuna i "sitno" eura može prilično razboritije potrošiti.

"U njega je trener Marijan Vlak naprosto zaljubljen, gledao ga je barem pet puta i jako je želio da ga dovedemo. On je klasični centarfor i s njim ćemo dobiti dubinu na terenu", govorio je Zdravko Mamić predstavljajući novog mezimca za koje se mjesto u svlačionici napravilo tako što su je napustili Balaban i Šokota.

Zapamtili su ga Ivančica, Križevci, Sesvete i.... Anderlecht

Međutim, Slepička se pokazao previše osjetljivim, podjednako na emotivnom planu i zelenom terenu. Kod Jurčića se nikako nije mogao izboriti za značajniju minutažu i pokazivanje njegovih vještina bilo je ograničeno na utakmice folklornog ugođaja : Još uvijek se u Zlatar Bistrici prepričava kako je Slepička na proslavi 80. rođendana Ivančice, koju je Dinamo uveličao s 15 golova, poentirao čak pet puta. Ništa manje impresivan nije bio nešto kasnije u Križevcima. Miro je tom prilikom obilježavanje stotinu godina nogometa u tom gradu ukrasio s četiri pogotka u mreži istoimenog domaćina.

Činilo se da je njegovim patnjama kraj nakon utakmice protiv Sesveta, kada je nakon četiri mjeseca bez gola u HNL-u, postigao tri komada. Nedugo poslije zabio je hat-trick i u pobjedi 6:1 nad Varteksom i to je to od Slepičke u HNL-u. Istine radi, moramo dodati kako je prošle sezone poentirao i dva puta u kupu protiv Vinogradara, a zabio je i Kopru u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Imao je i tužni lik Slepička, svojih 15 minuta slave: Dinamu u Europa ligi donio pobjedu protiv Anderlechta u Bruxellesu. Nakon toga ozljede i novi igrači učinili su ga potpuno nezanimljivim Halilhodžiću.

Pročitajte više